Основні рекомендації, які допоможуть відрізнити підроблену каву від справжньої

0
Основні рекомендації, які допоможуть відрізнити підроблену каву від справжньої
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Практично у будь-якій категорії товарів існує небезпека підробок. Кава у цих питаннях також не є винятком. Адже для виробництва підробленої кави може використовуватися неякісний кавовий матеріал або інгредієнти, які зовсім не стосуються виробництва кави. Серед них цикорій, боби та багато іншого.

Якщо ви вже здійснили покупку, то відрізнити таку каву від справжнього дуже просто, адже відчуватимуться сторонні смаки та запахи. Найчастіше фальсифікують при виробництві розчинної кави, адже вона вважається, через швидкість приготування, однією із найпоширеніших. Досить часто недобросовісні виробники використовують додаткові ароматизатори, щоб підсилити смак і запах.

Декілька основних характеристик неякісної кави

У такій каві точно не буде достатнього вмісту кофеїну. У більшості випадків його вводять за допомогою хімічних речовин. Вміст його може бути дуже високим або дуже низьким. Іноді до кави на завершальному етапі додають таблетки аптечного кофеїну, які дуже шкідливі не тільки для стану нервової системи, але і для органів травлення, серця і так далі.

З меленою кавою також здійснюються подібні махінації, купуються дешевші сорти, додається цикорій. Така кава має тільки назву даного напою, а от приготувати ароматну і дійсно смачнукаву  не вдасться.

На що слід звертати увагу при покупці кави?

Ми виділили кілька основних характеристик, які варто враховувати при покупці кави:

  • Вартість, адже дійсно якісна і хороша кава точно не буде коштувати дешево.
  • Велике значення має та упаковка. Хороший напій буде запакований у якісне, дороге впакування. Найчастіше підроблена кава продається у прозорих банках із пластику.
  • Якщо ж купується кава у залізній банці, то маркування має бути нанесене саме на банку, а не лише на етикетку.
  • Слід бути уважними до назви кави, а також дизайну упаковки. Досить часто трапляється, що лже-виробники пропонують каву з назвою, яка є практично ідентичнюо відомому кавовому бренду.
  • Деякі виробники пропонують каву у пакетах з фольги, в яких є клапан. Це чудовий показник, адже таким чином клієнт може самостійно перевірити, наскільки напій буде якісним.
  • Хороша кава завжди продається в герметичній вакуумній тарі з відкачаним повітрям. Якщо повітря відчувається, це привід для сумніву щодо покупки такої кави.
попередня статтяЧи шкідливо пити каву натщесерце
наступна статтяЕксперти назвали 3 звички, які допоможуть покращити пам’ять
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я