Чим можна замінити молоко в каві

0
Чим можна замінити молоко в каві
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Додавання молока в каву – класичний варіант приготування таких кавових напоїв, як капучино, латте, флет уайт та ін. Але трапляється так що, з різних причин, від використання молока доводиться відмовитися або хочеться злегка урізноманітнити смакові відчуття. А чим можна замінити молоко в каві, щоб отримати напій, що не поступається за смаковими якостями тому, що приготовлений за класичним рецептом? Виявляється, існує гідна альтернатива молоку у каві.

  • Вершки – вважаються одним із найкращих замінників молока для кави. Вони жирніші, тому смак приготовленого напою виявиться м’якшим. При використанні пастеризованих вершків можна насолодитися пінкою та текстурою, але калорій у такому напої буде більше.
  • Збиті вершки – це один з безпрограшних варіантів, кава виходить неймовірного смаку, з солодким та ніжним післясмаком. Збиті вершки можна використовувати для прикраси напою. Але густіші, ніж звичайні вершки, а тим паче молоко, вони також мають більшу жирність, що відбивається на калорійності напою.
  • Морозиво – непогана заміна молоку. Для приготування підійде вершковий пломбір або молочне морозиво. Також підійде ванільне морозиво, але без глазурі та добавок, які можуть змінити аромат гарної кави та створити на поверхні напою маслянисту плівку. Для приготування кави з морозивом краще використовувати 100% арабіку (наприклад, Гватемала Сабанетас, Мусонний Малабар та ін), хоча також підійдуть суміші з робустою (Вільфредо, Таррагона).

Любителям кави з непереносимістю лактози, а також тим, хто є противником продуктів тваринного походження, можна спробувати замінити молоко на каву продуктами на рослинній основі. Наприклад,

  • Кокосове молоко – багате на речовини, здатні надати каві тропічних ноток – без необхідності додавання різноманітних ароматизаторів. Слід зважити, що виражений смак кокосу може перебивати аромат кави. Тому для приготування кави краще використовувати некислі сорти, оскільки в інших видах кави її смак буде не таким виразним (наприклад, Гвальвадор, Індія Пачмент). Кокосове молоко має невелику жирність, піна при збиванні виходить менш щільною, з великими бульбашками.
  • Мигдальне молоко – при його додаванні в каву напій виходить приємного горіхового присмаку, злегка солодкуватого, ніжної консистенції. Однак отримана кава може трохи гірчити, для зменшення гіркоти можна додати цукор. Але, маючи невелику жирність, мигдальне молоко погано збивається, а отримана піна швидко осідає. На основі мигдального молока можна приготувати чудову айс-каву.
  • Рисове молоко – більш солодке порівняно з коров’ячим, воно надає напою ідеальної насолоди без необхідності додавання цукру. Однак рисове молоко має водянисту структуру, тому отримати звичну кремову консистенцію не вдасться. Відсутність білка в потрібній кількості унеможливлює отримання якісної піни.
  • Соєве молоко – найбільш відомий аналог коров’ячого молока, що традиційно додається в каву. При використанні соєвого молока у приготованому напої може відчуватися присмак соєвих бобів. Щоб уникнути цього, краще використовувати колумбійські та бразильські сорти кави (наприклад, Аліканте, Бразильєро, Бразилія Іпанема Дульче та ін.). Соєве молоко непогано збивається, має приємний вершковий присмак. При приготуванні напою не варто нагрівати соєве молоко більше 60 ° С, інакше воно згорнеться.

Щоб знайти гідну заміну молока в каві, яка стане для вас ідеальним варіантом, потрібно скуштувати різні інгредієнти. Експериментуйте і ви зможете приготувати напій за своїм рецептом, який, можливо, стане родзинкою вашого дому. Але, вибираючи відповідні складові, зверніть увагу, що неможливо приготувати смачну каву, якщо кавові зерна будуть недостатньо якісними.

попередня статтяЩо робити, якщо ви переїли
наступна статтяЧи шкідливо пити каву натщесерце
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я