Що таке фітонциди і які кімнатні рослини вважаються чемпіонами за їх змістом

0
3 хитрощі, які допоможуть герані цвісти довго та пишно
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Рослини з високим вмістом фітонцидів – це не лише цибуля, часник та хрін. Вони широко використовуються в народній медицині, але нестача їх у тому, що житлове приміщення з їхньою допомогою не прикрасити.

Але є свої чемпіони зі змісту фітонцидів та серед декоративних представників.

Що таке фітонциди

Фітонциди – це біологічно активні речовини, які утворюються в процесі росту рослин, що пригнічують або знищують розвиток бактерій, грибів та інших патогенів. До речі, ці речовини виділяють не тільки городні культури. Активно виділяють їх сосна і ялина, ялиця і ялівець, модрина та інші хвойні. З листяних схожими властивостями славляться дуб, береза, багно, черемха, горобина і липа, калина та ін. Кімнатні рослини також можуть прийти на виручку.

Хлорофітум
Він не просто чемпіон із виробництва цих речовин. Рослина швидко та ефективно поглинає шкідливі речовини, пригнічує бактерицидну активність, фільтрує повітря в приміщенні від СО2, нікотину, формальдегідів, толуолу, бензолу та інших домішок, які містяться у оздоблювальних матеріалах. Крім того, хлорофітум справляється з розвитком цвілевих грибків та інших шкідливих мікроорганізмів.

Пеларгонії
Пеларгонія містить вдосталь ментол, цитронеллол, гераніол, ліналоол. Застосовується в ароматерапії, заспокоює нервову систему, покращує сон і знижує побічну дію стресу.

Алое
Сукулент, який активно застосовується у народній та традиційній медицині. Сприяє загоєнню ран, а також використовується при лікуванні захворювань шлунково-кишкового тракту.

попередня статтяЩо зробити з котлетами перед смаженням, щоб вийшли вп’ятеро смачніші і «соковитіші»
наступна статтяНе треба варити і запікати: як за 15 хвилин приготувати смачні та соковиті буряки
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я