Як виростити авокадо з кісточки у домашніх умовах

Як виростити авокадо з кісточки у домашніх умовах
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Авокадо — екзотична рослина. Цей смачний суперфуд можна виростити вдома. Для цього треба, щоб кісточка була зі стиглого плоду.

Подробиці

Щоб вибрати стиглий плід, треба натиснути на нього долонями з обох сторін. Він повинен сам розпрямитися. Якщо не зможете вибрати стиглого плода авокадо, то візьміть зелений. Його треба покласти у пакет з бананами або яблуками, ці фрукти виділяють етилен. Який пришвидшить достигання.

Кісточку краще пророщувати у воді. У землі вона проростає до трьох місяців. Візьміть авокадо й розріжте його навпіл уздовж. Поверніть дві половинки й дістаньте кісточку. Зробіть в ній невеликі отвори приблизно 5 мм.

Вставте туди 4 зубочистки й поставте кісточку зверху на склянку, щоб вода доходила до середини. Загостреним кінцем ставте догори. Коли вона трісне навпіл, то можна садити в землю.

Для авокадо підійде універсальний ґрунт. Зробіть у горщику дренаж. Посадіть кісточку тупим кінчиком у землю й закопайте наполовину. За кілька днів ви побачите росточок червонуватого кольору.

За три місяці рослина може вирости до 50 см. Авокадо любить багато світла й вологе повітря. Але не можна, щоб пряме сонячне проміння потрапляло на листя. Бо воно може погоріти. Поливати рослину треба теплою водою.

попередня статтяВесняний салат із черемші
наступна статтяНезвичайний та забутий рецепт млинців з капустою
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я