Топ потрібних речей для вирощування розсади

0
Розсада
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Для городників-початківців все в новинку. І процес вирощування розсади потребує підготовки, тому пропонуємо дізнатись перелік речей, які стануть у нагоді. Проростити насіння — тільки частина справи. Ще треба зробити так, щоб молоді рослини були пристосовані до зовнішніх умов та майбутнього пересаджування у відкритий ґрунт.

Ємність для вирощування

Потрібно визначитись, в яких ємностях буде проростати розсада. Є кілька варіантів на вибір:

  • торф’яні горщики;
  • торф’яні таблетки;
  • стаканчики;
  • касети для розсади.

Вибір залежить від рослин, які ви плануєте висаджувати та їх кількості. Зверніть увагу, що обрана ємність не виключає уваги до інших процесів: полив, підсвічування, живлення.

Підсвічування розсади

Один з важливих моментів. Насінню та молодим рослинам потрібне світло. І фітолампа потрібна в обов’язковому порядку. Можна придбати із звичайним цоколем E27 або лінійні моделі.

Придбайте кілька обприскувачів

Краще за все придбати декілька одразу. Один буде для фунгіцидів, а другий — інсектицидів. Таким чином ви зможете обробляти простіше та ефективніше. Вода з обприскувачів розподіляється дисперсно, що і потрібно молодим рослинам.

Інструменти для пікірування

Так, це маленькі помічники. Якщо ви не сіяли розсаду в окремі горщики, вони вам знадобляться. Пікірування є нудним процесом, тому до нього потрібно морально готуватись.

Сівалка

Якщо ви плануєте працювати в парнику чи з великою кількістю насіння, тоді ручна сівалка також потрібна. З її допомогою ви набагато швидше зможете виконати посівну роботу.

Отже, готуйтесь до вирощування розсади комплексно. Це дасть можливість правильно та вчасно виконувати всі роботи. Нехай ваша розсада росте здорова, щоб потім з неї можна було виростити міцні рослини та зібрати щедрий врожай.

попередня статтяЯк приготувати на вечерю соковиті курячі котлети
наступна статтяПроста ідея для вечері — картопля з індичкою під сиром
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я