Який сидерат найкраще вибрати для покращення ґрунту

0
Люпин
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Серед власників ділянок постійно точаться суперечки з приводу сидератів для ґрунту. Однозначної відповіді не буде в цьому питанні. Все залежить від поставлених завдань для сидератів. Одні допомагають покращувати склад ґрунту, інші сприяють поповненню корисних сполук. Головне треба пам’ятати правило, що не треба сіяти культури з основного сімейства рослин, які росли до цього часу на ділянці.

Люпин

Дуже добре та швидко росте. Як сидерат відмінно справляється зі шкідниками. Особливо негативну дію проявляє на слимаків, плодожерок та дротянок. Люпин не боїться перших морозів, тому восени його можна сміливо використовувати. Ця культура також сприяє зниженню кислотності, що і знешкоджує дротянку.

Гірчиця

Цей сидерат дуже добре підвищує родючість ґрунту. Можна сіяти як навесні з кінця березня, так і восени до середини вересня. Гірчиця сприяє появі хробаків, які добре розпушують ґрунт. Також вона захищає землю від вимивання родючого шару.

В гірчиці багато ефірних олій, тому проводиться ефективне відлякування шкідників. Довге коріння здатне діставати корисні елементи з нижчих прошарків ґрунту. При перекопуванні потім разом з гірчицею вони лишаються вище, тому наступні посаджені городні культури будуть мати можливість ними користуватись.

Овес

Якщо вам потрібно наситити ґрунт азотом, тоді овес відмінно виконає це завдання. Найкращий час для висівання — це вересень. До холодів він встигне наростити зелену масу. Овес добре висаджувати на глиняному ґрунті, адже він його рихлить. Окрім того, він має велику кількість поживних білків.

Обирайте сидерати відповідно до потреб вашої ділянки. Ці культури посприяють покращенню ґрунту та допоможуть виростити потім щедрий врожай. Головне — вчасно зробити висівання та перекопування.

попередня статтяЯк приготувати швидку та ліниву ачму
наступна статтяГотуємо морквяне печиво з білим шоколадом — смачно та корисно одночасно
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я