Експерти розповіли, що їсти і пити при зниженому тиску

0
Експерти розповіли, що їсти і пити при зниженому тиску
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Про підвищений тиск говорять значно частіше, ніж про знижений. І це цілком логічно: гіпертонію (хронічно підвищений тиск) відносять до патологічних станів, які значно підвищують ризик інфаркту, інсульту, ниркової недостатності та інших серйозних захворювань. Гіпотонія (хронічно знижений тиск) – просто особливість організму, неприємні відчуття від якої, при необхідності, можна легко скоригувати за допомогою харчування. Експерти видання Baazar розповіли, що їсти і пити при зниженому тиску, щоб покращити самопочуття.

Що розповіли

Найпоширеніша порада, про яку знають усі гіпотоніки, — пити більше кави. Кофеїн дійсно сприяє підвищенню тиску, тонізує та покращує самопочуття. Однак тут важливо пам’ятати про дві речі. По-перше, навіть якщо кофеїн добре допомагає вам підняти тиск, не варто забувати про почуття міри. Надлишок кофеїну загрожує безліччю неприємних для організму наслідків, так що намагайтеся не пити більше 2 чашок на добу. По-друге, кофеїн досить швидко викликає звикання та перестає тонізувати організм. Так що занадто захоплюватися напоєм не варто – інакше він перестане на вас діяти.

Серед важливих для раціону гіпотоніків продуктів лікарі виділяють жирну рибу. Їсти її коштує щонайменше 3 рази на тиждень, а краще частіше. Вона не тільки сприяє підвищенню тиску, але й зміцнює весь організм: починаючи від м’язів та кісток – закінчуючи мозком та серцем. У списку рекомендацій також є крохмалоодержуючі продукти — важливо, щоб крохмаль був стійким, інакше таке харчування принесе зайві кілограми замість користі для здоров’я.

Гіпотонікам лікарі рекомендують щодня з’їдати 500г фруктів та 500г овочів – порада начебто банальна, а самопочуття нормалізувати допомагає.

Ще один чудовий засіб – гіркий шоколад, але до нього варто ставитися обережніше і не їсти більше 30г на день.

До дещо спірних, але працюючих (коли йдеться про підвищення тиску) продуктів фахівці відносять сіль та червоне вино. Солона їжа чудово справляється з гіпотонією: натрій пов’язує воду в організмі, що збільшує об’єм крові і, як наслідок, підвищує тиск. Червоне вино — джерело антиоксидантів та корисних рослинних кислот, які не лише нормалізують тиск, а й підтримують здоров’я серця та красу шкіри. Проте шкоду від етилового спирту ніхто не скасовував. Тож і сіль, і червоне вино від зниженого тиску справді допомагають, проте захоплюватися цими засобами не варто.

попередня статтяЯка сіль найкорисніша і від якої більше шкоди
наступна статтяЯк правильно їсти фрукти під час схуднення
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я