Як вирощувати кріп без парасольок: поради досвідчених городників

0
Як вирощувати кріп без парасольок: поради досвідчених городників
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вирощуючи кріп на своїй присадибній ділянці, городники розраховують на те, що він порадує своєю пишною та ароматною зеленню, а от побачити лише розлогі парасольки не хочеться, мабуть, нікому.

По-перше, щоб мати пишну зелень кропу варто придбати насіння спеціальних сортів.

Але навіть без відвідування спеціалізованого магазину ви зможете домогтися того, що кріп тривалий час не цвістиме і розпустить парасольки ближче до осені, до сезону заготовок, коли вони й потрібні.

Крім цього, дачники, які випробували цей метод, в один голос твердять – так зелень стає соковитішою, а її аромат – більш насиченим.

Для початку варто подбати про передпосівну обробку насіння. Для цього перекладіть зернятка кропу в марлеві мішечки, які на 3 дні варто занурити у гарячу воду (температура близько 50 градусів).

Щоб підтримати необхідні умови, вам доведеться займатися зміною води щонайменше 5 разів на день.

Після цього покладіть посівний матеріал на вологу тканину і накрийте зверху таким же клаптиком. У такому стані кріп повинен провести ще 5 днів, після чого мішечки потрібно просушити, вивісивши на півгодини в місці, яке добре провітрюється.

А ось і головний секрет – щоб кріп довго не зацвітав, його варто висаджувати не рядами, а купками в лунки розміром 10-15 см. Після того, як насіння висадите в землю, присипте їх ґрунтом і гарно пролийте теплою водою.

попередня статтяКорейське правило трьох секунд: цей маленький секрет допоможе виглядати молодше
наступна статтяПриготуйте «‎Їжачки» — тістечка з дитинства
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я