Що потрібно знати, якщо ви хочете виростити горіх: інструкція від А до Я

0
Що потрібно знати, якщо ви хочете виростити горіх інструкція від А до Я
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Дачники, які зробили не одну спробу виростити на своїй ділянці горіх, рекомендують для досягнення цієї мети зупинитися на маньчжурському горіху як на більш простому варіанті.

Розповімо про те, що потрібно зробити, щоб стати власником горіхового дерева.

Подробиці

Перший пункт – підготовка садивного матеріалу.

Вона складається з 3 етапів: стратифікації, коли насіння обертають у вологу тканину та кладуть у холодильник на 3 місяці, при цьому підтримуючи вологість; замочування в воді, що відстоялася, протягом 3 діб зі зміною води кожні 24 години і безпосередньо пророщування – для цього насіння потрібно розмістити у вологий пісок при температурі +18 градусів.

Після того як з’являться паростки, а за вікном потеплішає, розмістіть матеріал у посадкових лунках, присипте землею і полийте.

Через рік можна зайнятися вибором найсильнішого саджанця, який належить перемістити на відповідне місце – у родючий ґрунт на освітленій ділянці, захищеній від протягів та сильного вітру.

За місяць перед процедурою викопайте лунку глибиною 50 см та шириною 60 см. На дно насипте щебінь, потім суміш із перегною, мінералки та верхнього шару ґрунту.

По центру змайструйте невеликий горбок, де варто забити кілок – він знадобиться вам надалі, щоб підв’язати деревце.

Наповніть яму 3 літрами теплої води та розправте кореневу систему саджанця. Потім варто присипати ґрунтом і трохи ущільнити, а нагору – накидати соломи як мульчу.

При вирощуванні маньчжурського горіха з насіння перші плоди варто чекати восьмого року після посадки.

попередня статтяЯк винахідливі господині виправляють смак пересолених котлет: корисно знати
наступна статтяЯкі помилки під час маринування м’яса можуть зіпсувати страву
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я