Що таке вакуум живота і чи допомогає досягти плоского живота

0
Що таке вакуум живота і чи допомогає він досягти плоского живота
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вакуум живота (удіяна бандха) – вправа, яка застосовується в йога практиці, набирає популярності серед багатьох прихильниць здорового і активного способу життя. Вона зміцнює внутрішні м’язи живота, тим самим зменшуючи його обсяги, покращує роботу  травної системи, тонізує весь організм і майже немає протипоказань. Докладно розповідаємо, що таке вакуум живота і чому всім варто почати робити його щоранку.

Сенс вакуума живота полягає в тому, що ви на видиху сильно втягуєте живіт під ребра, і розхитаюте м’язами живота. Робити вакуум живота потрібно вранці на голодний шлунок. Так організм швидше прокинеться і включиться у роботу. Зробіть глибокий вдих, надувши живіт, і з видихом втягуйте його якнайглибше. Затримайте дихання та живіт у втягнутому положенні на максимальний час. Найпростіше вправу виконувати, поставивши руки на зігнуті коліна. Під час вправи масажуються внутрішні органи, тонізуючи кишечник, органи травної та репродуктивної систем.

Величезний плюс цієї вправи — в тому, що завдяки їй можна накачати поперечний м’яз живота, який при звичайних вправах на прес не працює. Саме через слабкий поперечний м’яз на животі утворюється жир, тому вакуум відмінно зменшує його обсяги. Крім того, завдяки припливу крові, який утворюється під час виконання цієї вправи, покращується метаболізм.

Вакуум живота має кілька протипоказань. Його не можна робити під час менструації, при вагітності, захворюваннях репродуктивної системи та злоякісних пухлинах. У решті випадків це відмінний спосіб пропрацювати мязи живота і преса без особливих зусиль, а також налагодити роботу внутрішніх органів.

попередня статтяЯк використовувати кавову гущу після заварювання
наступна статтяЯка сіль найкорисніша і від якої більше шкоди
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я