Як посадити смородину навесні

Як посадити смородину навесні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

З приходом весни люди купують саджанці, щоб поповнити свій сад новими деревами та кущами. Смородина — найпопулярніший кущ на подвір’ях усіх дачників. Вона завжди дає гарний урожай. Коли краще садити смородину та як за нею доглядати, читайте у порадах.

Подробиці

Вибирайте саджанці смородини, щоб були однолітніми або дволітніми. Зверніть увагу на коріння, воно повинно бути густим, з 2-3 здеревілими пагонами. Довжина — не меншою 40 см.  Дивіться, щоб бруньки були нерозпущеними. Важливо висадити смородину до стійкого потепління.

Скопайте місце, де буде рости смородина, внесіть перегній та золу. Перегній вносять у пропорції 1,5-2 відра на один квадратний метр. А золи треба 0,5 кг.

Викопайте яму 2 на 1,5 м. Внесіть добриво. Налийте 1 відро води. Помістіть рослину у центр ями під кутом 45°, так краще відростатиме нове коріння і пагони. Присипте землею й утрамбуйте. Зробіть навколо ями бортики. Обріжте пагони, залиште лише по 4-5 бруньок на кожному. Навколо куща зробіть поливальну лунку.

 

попередня статтяЯк приготувати сирний крем-суп за 40 хвилин
наступна статтяЯк приготувати соковиту буженину
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я