Якщо вчасно зрізати сидерати, вони принесуть максимальну користь

0
Сидерати
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сидерати — «зелені добрива», які принесуть вашій ділянці максимальну користь. Це можливо при умові, якщо їх правильно посадити та зрізати. Сидерати нададуть ґрунту мінерали та поживні мікроелементи, допоможуть збагатити склад та підвищать біологічну активність, родючість.

Коли сіяти

Сидерати висівають наприкінці осені. Відразу після збору врожаю. Можна висаджувати сидеративні культури і навесні. Вони збагатять землю киснем та азотом, які дуже потрібні молодим рослинам.

Коли зрізати сидерати

Це основне питання, бо не всі розуміють, коли треба скошувати та перекопувати ґрунт. Найкращий час — перед початком цвітіння висаджених культур. На цьому етапі в рослин є достатньо зеленої маси, а коренева система достатньо розвинулась, щоб виконати свої функції.

Зверніть увагу на один важливий момент. Якщо ви вирощуєте жито з метою боротьби із будяками, дочекайтесь, щоб ряди повністю перекрили посівну площу. Тільки після цього варто косити сидерат та перекопувати.

попередня статтяУкропна закуска-пиріг з нежирним кисломолочним сиром
наступна статтяЦя кава руйнує шаблони — на основі вершкового сиру
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я