5 БАДів, які уповільнюють старіння

0
5 найкращих БАДів, які уповільнюють старіння
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Уникнути старіння неможливо, а ось трохи відстрочити – цілком. Одна з головних причин передчасного старіння — пошкодження клітин організму вільними радикалами та окислювальні процеси, які вони провокують. Тут на допомогу приходять різноманітні активні речовини з антиоксидантним ефектом. Вони захищають організм від пошкоджень та помітно уповільнюють старіння. Більшість таких речовин містяться в організмі природним чином або надходять разом з їжею, проте їх концентрація вкрай мала. Ми зібрали для вас 5 найефективніших добавок, які допоможуть зберегти красу та молодість.

Кроцин

Цей каратиноїд надає яскравого кольору та вишуканого запаху шафрану, який нерідко додають у різні страви. Однак з’ївши булочку з шафраном, потрібної концентрації кроцину ви не отримаєте, тому легко купити його у вигляді таблеток. Речовина має потужну антиоксидантну дію, захищає клітини шкіри від вікових змін і утримує вологу у верхніх шарах епітелію, запобігаючи зайвій сухості і, як наслідок, появі зморшок.

EGCG

Епігаллокатехін галлат або просто EGCG – поліфенольна сполука, що міститься в зеленому чаї. Він сприяє детоксикації організму, захищає клітини від пошкоджень, покращує стан шкіри. Крім анти-ейдж ефекту EGCG захищає серцево-судинну систему та сприяє профілактиці різних хронічних захворювань.

Коензим

Коензим Q-10 можна знайти у складі майже кожного крему або сироватки з ефектом антиейдж. Ефективність коензиму була доведена навіть лауреатом Нобелівської премії: він зберігає структуру молекул еластину та колагену, запобігаючи старінню шкіри. Крім того, Q10 покращує здоров’я серцево-судинної системи та вироблення клітинної енергії. Між іншим, регулярний прийом коензиму — один із секретів молодості жінок у Японії, а вони славляться тим, що й у 30, і 50 виглядають практично ідентично.

Біотин

Крім антивікового ефекту він також регулює жировий обмін, функціонування потових залоз, нервової тканини, кісткового мозку та є відмінним джерелом сірки. Біотин особливо хороший у комплексі з вітамінами групи В – приймайте їх вранці, запиваючи великою склянкою води, адже ці вітаміни – водорозчинні.

Астрагал

Екстракт рослини астрагал має потужну антиоксидантну дію і захищає клітини організму від передчасних вікових змін. Однією з його головних переваг перед іншими антиоксидантами є протистресовий ефект. Численні наукові дослідження давно виявили міцний зв’язок між стресом та старінням організму. Астрагал захищає як шкіру від появи зморшок, а й нервову систему від зайвого стресу.

Перед початком вживання будь-яких БАДів обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.

попередня статтяЧи потрібно рахувати калорії на кето-дієті, щоб вона працювала
наступна статтяНайкорисніший інгредієнт для салату
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я