Для чого насправді білити дерева: думка досвідчених господарів

0
Для чого насправді білити дерева: думка досвідчених господарів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато хто білить дерева раз у рік, як правило, до Великодня. Проте досвідчені господарі стверджують, що ця данина традиції не має нічого спільного з первинним призначенням обробки стовбурів.

Подробиці

Насправді дерева треба обробляти для того, щоб знезаразити поверхню від шкідників. Вапняна побілка допомагає у боротьбі з комахами, що живуть у корі чи під корою.

Саме тому білити дерева треба двічі на рік (восени та навесні). Крім видимих шкідників, у тріщини кори можуть потрапляти спори грибків і патогенні мікроорганізми.

Якщо ранньою весною не обробити дерева, то всі організми почнуть активно розвиватися, як тільки пригріє сонечко.

Якщо ви плануєте білити дерева саме вапном, а не спеціальним розчином, то зверніть увагу, що воно не має бути надто концентрованим. Інакше ви нанесете опіки на кору.

Досвідчені городники радять на кожні 2,5 м² поверхні, брати 0,5 кг вапна та 0,75 л води. Для додання біленні додаткової стійкості можна додати до складу третину столової ложки оліфи і близько 5 г кухонної солі.

попередня статтяЯк зробити філадельфію з кефіру: бюджетний крем-сир
наступна статтяЧому не слід готувати їжу у фользі
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я