Схізантус: як виростити цю дивовижну орхідею у себе на ділянці

0
Схізантус: як виростити цю дивовижну орхідею у себе на ділянці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Безсумнівно схізантус – одна із найяскравіших екзотичних квітів, які ви можете виростити у своєму саду.

Кущики цієї рослини усипані яскравими квітами незвичайної форми різноманітних відтінків. Декоративність рослини дуже висока, її іноді порівнюють із прекрасною орхідеєю.

Якщо ви любителі орхідей, то у вашому саду обов’язково має оселитися схізантус, порівняно з орхідеями він менш примхливий.

Але для успішного вирощування та цвітіння, потрібно обов’язково враховувати деякі особливості, про які йтиметься нижче.

Ця квітка культивується як однорічна. Час цвітіння, я правило триваэ з кінця травня до перших заморозків, квытка виглядає дуже ефектно завдяки чудовим кольорам з різноманіттям забарвлень.

Залежно від сорту висота рослини може досягати від 30 до 100 см. Рослина відрізняється швидким зростанням і здатністю так само швидко формувати густий кущ. А квіти рослини приманюють на ділянку бджіл та метеликів.

Особливості догляду

Що найбыльш відлякує садівників, що рослина вимоглива в догляді. Для пишного цвітіння квітку краще вирощувати як культуру для горщика.

Місце для посадки має бути захищене від вітру і, що найбільш важкоздійсненно, від дощу. Рослина не переносить дощову погоду.

Крім того, місце для посадки має бути злегка затінене. Схізантус віддає перевагу підкисленому добре дренованому і родючому грунту. При поливі рослини потрібно намагатися уникати попадання вологи на листя, особливо під час бутонізації. Полив проводять тільки теплою водою, а між поливами ґрунт повинен просохнути.

Підгодовувати рослину потрібно кожні два тижні комплексним добривом. Під час зростання перевага надається добривами на основі азоту, у період бутонізації та цвітіння – фосфорно-калійним добривам.

Вирощування з насіння в домашніх умовах

Насіння висівають у лютому-березні, злегка присипають землею шаром не більше 0,3 см. Посіви поміщають у прохолодне місце, температура повинна бути не вище 18 градусів, зверху сіянці вкривають чорною плівкою.

Сходи з’являються через 2-3 тижні. Після цього переносять сходи на сонячне підвіконня.

Пікірують сходи після того, як у них сформується не менше 3 справжніх листових пластин. Висаджують розсаду у відкритий ґрунт, коли минули заморозки, цвітіння настане в липні.

попередня статтяНіжні бананові мафіни до чаю
наступна статтяСмачне хачапурі на молоці — грузинська страва
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я