Кому повільно-вуглеводна дієта допоможе швидко позбутися жиру

0
Кому повільно-вуглеводна дієта допоможе швидко позбутися жиру
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ми звикли думати, що дієта – це довгий і виснажливий процес із вічним підрахунком калорій. Повільно-вуглеводна дієта Тіма Ферріса руйнує цей стереотип – на ній можна їсти в будь-яких кількостях, не підраховуючи калорії, і вона допомагає швидко позбутися зайвої ваги. Здається, звучить ідеально, але насправді все набагато складніше, ніж здається. Розбираємось у всіх перевагах та недоліках повільно-вуглеводної дієти.

Навіщо потрібні вуглеводи?

Вуглеводи є основним джерелом енергії для нашого організму. Вони забезпечують живлення мозку (на це витрачається близько 25% споживаних вуглеводів), нирок, м’язів та центральної нервової системи. Що таке вуглеводи? Це природний цукор, крохмаль та клітковина, які містяться в їжі. Ці елементи розщеплюються в організмі, утворюючи глюкозу та виділяючи енергію для функціонування органів та нашої життєдіяльності.

Вуглеводи поділяються на дві категорії: прості та складні. Прості вуглеводи мають низький вміст клітковини (наприклад, оброблених продуктах). Вони швидко засвоюються та викликають різкий стрибок рівня цукру в крові, що збільшує ризик серцевих захворювань, розвитку діабету та ожиріння. Складні ж вуглеводи: цілісні зерна, боби, фрукти та овочі – перетравлюються повільно, довше зберігають енергію, допомагають знизити ризик розвитку різних захворювань та містять більше вітамінів та мінералів.

Принципи повільно-вуглеводної дієти від Тіма Ферріса:

  • Дієти потрібно дотримуватися 6 днів на тиждень, а раз на тиждень влаштовувати вихідний, коли можна дозволити собі будь-яку їжу (навіть солодке та фаст-фуд).
  • Потрібно виключити з раціону всі «білі» вуглеводи: будь-який хліб, злаки, борошняні та макаронні вироби, картопля, цукор та будь-які продукти з його вмістом.
  • Виключаються і калорійні напої: фруктові соки, молоко, напої з будь-якими добавками. Можна пити каву чи чай без цукру, воду. Допускається один келих червоного сухого вина на день.
  • Під заборону також потрапляють фрукти та ягоди через те, що вони містять швидкі вуглеводи. У категорію винятків потрапляють помідори та авокадо.

Раціон складається з постійного чергування тих самих продуктів. Це можуть бути бобові (горох, сочевиця, квасоля), овочі та зелень (шпинат, капуста, спаржа, цибуля), курка, яловичина, риба, яйця.

Мінуси:

  • Через обмеження раціон виходить досить одноманітним, що може стати причиною нестачі вітамінів та мінералів. Цьому сприяє і відмова від фруктів та ягід, які багаті корисними речовинами та антиоксидантами.
  • “Вихідний” день дієти може призвести до подальших зривів.
  • Коли ми не споживаємо достатньо вуглеводів, наш організм починає використовувати жир і білки для роботи, а вони не є ефективними джерелами енергії.
  • Якщо ви страждаєте на харчовий розлад, то повільно-вуглеводна дієта може погіршити ситуацію.
попередня статтяЩо представляє собою кандидозна система харчування і чому вона нам усім потрібна
наступна статтяНевролог порадив відмовитися від кави після перенесеного COVID-19
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я