Як продезінфікувати ґрунт для розсади: два способи

0
Ґрунт для розсади
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вирощування рослин потребує організації відповідних умов. І в першу чергу це стосується ґрунту. Ви можете його набрати з вашої ділянки або придбати спеціальний субстрат, але потрібно провести його обробку. Потенційні ризики ураження розсади грибковими хворобами потрібно виключити.

Прокалювання

Це один з найпопулярніших способів. В домашніх умовах для цього використовують духовку. Розсипте на металеве деко ґрунт. Його шар має бути не більше  см. Трохи зволожте та поставте в духовку при температурі 90 градусів.  Вище температуру робити не треба, бо ґрунт буде зіпсовано. Прокалювати треба протягом 30 хвилин.

Пропарювання

Ще один спосіб, який можна використати. В друшляк насипте ґрунт та поставте його над парою з киплячою водою. Періодично помішуйте. Таким чином потрібно тримати друшляк протягом 9 хвилин.

Це найпростіші способи дезінфекції ґрунту. Вони допоможуть нейтралізувати грибки, спори, бактерії, які можуть нести потенційну загрозу для розсади.

попередня статтяЯк приготувати омлет, щоб в нього була сирна скоринка
наступна статтяГотуємо на десерт цитрусовий мус з 5 простих інгредієнтів
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я