Гарний та густий газон на подвір’ї: як сіяти та доглядати

Гарний та густий газон на подвір’ї: як сіяти та доглядати
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Гарний газон — це прикраса будь-якого подвір’я, парку або саду. Щоб зробити вдома такий зелений трав’яний килим, треба докласти немало часу та зусиль.

Подробиці

Виберіть рівну площину з достатньою кількістю сонячного світла. Підготуйте ґрунт. Гарно скопайте землю, виберіть всі рослинні залишки, каміння та гілки. Розрівняйте та утрамбуйте щоб земля відпочила перед посівом.

За тиждень до посіву треба внести потрібні для гарного росту добрива. Після того можна висівати. Найкращий час з травня по вересень, ґрунт повинен бути теплим та вологим.

Змішайте насіння 1:1:1 із піском та садовим грунтом. З розрахунку 20-40 г насіння на квадратний метр. Висівайте спочатку вздовж, а потім впоперек. Після цього ретельно полийте. Краще поливати за допомогою розпилювача. Важливо, щоб не утворилимя калюжі й струмки.

Коли трава виросте, скошуйте її один раз на тиждень. А якщо хочете отримати ідеальний газон, тоді доведеться скошувати ще частіше — 2 рази на тиждень. Трава ростиме густою й без бур‘янів. Не стрижіть газон, коли він мокрий, тому що спресуєте грунт й трава засохне.

Бур‘яни, які проростають на газоні, прибирайте вручну. Вирівнюйте та підсівайте газон, якщо на ньому з‘явилися пусті ділянки. Це краще робити у дощову погоду.

Насолоджуйтеся своєю зеленою територією та доглядайте за нею, щоб вона залишалася здоровою та привабливою.

попередня статтяСалат за 5 хвилин, коли мало часу на готування
наступна статтяПросте та дуже смачне домашнє печиво з яблуками
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я