Чому кава з гострим перцем – найкращий спосіб розпочати ранок бадьоро

0
Чому кава з гострим перцем - найкращий спосіб почати ранок бадьоро
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Традиція додавати перець у каву зародилася багато століть тому, коли арабські купці здогадалися обсмажувати кавові зерна разом із перцем, щоб довше зберегти їх смак та аромат. Пізніше з’ясувалося, що, крім «консервації» смакових властивостей кави, перець здатний принести велику користь організму. Про те, чому варто скуштувати цей незвичайний напій, розповідаємо у нашому матеріалі.

Чим корисна кава з перцем

Підбадьорлива властивість кофеїну посилюється кілька разів при додаванні перцю: він покращує кровообіг, забезпечує насичення мозку киснем та покращує концентрацію. Крім того, тандем кофеїну та перцю активізує короткочасну пам’ять, дозволяючи легше запам’ятовувати великі обсяги інформації.

І кава, і перець – багаті антиоксидантами. Вони захищають організм від пошкодження вільними радикалами, зупиняють запальні процеси в організмі, уповільнюють старіння, перешкоджають утворенню зморшок, покращують стан шкіри та захищають її від згубного впливу ультрафіолетового випромінювання.

Поєднання кави та перцю стимулює вироблення гормону «щастя» серотоніну не гірше за шоколад, а калорій при цьому містить мінімальну кількість. Пеперин (активна речовина у складі перцю) прискорює обмінні процеси і забезпечує ефективну детоксикацію організму – всім рекомендуємо звернути особливу увагу на напій.

У каву можна додавати як чорний запашний перець, так і червоний перець чилі. Перший надасть більше аромату, а другий — додасть гостроті напою. Фахівці не рекомендують пити таку каву людям, які страждають на захворювання ШКТ — для запаленої слизової оболонки перець може стати занадто сильним подразником.

Як приготувати

Вам знадобляться:

  • 4 ч. л. натуральної меленої кави
  • 1/3 ч. л. меленого перцю (червоного або чорного)
  • кориця, гвоздика, мускатний горіх до смаку

Змішайте всі сухі інгредієнти в турці, залийте 0,5 мл води і варіть на повільному вогні до утворення пінки.

попередня статтяЕксперти розповіли, що буде з організмом, якщо відмовитись від вживання чаю
наступна статтяЧому італійки не товстіють: головні секрети стрункості
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я