Як знезаразити ґрунт у городі без зайвого клопоту: вибирайте сидерати правильно

0
Як знезаразити ґрунт у городі без зайвого клопоту: вибирайте сидерати правильно
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Патогенне середовище у ґрунті – це справжнє лихо для садівника та городника, адже це не дасть виростити та зібрати багатий урожай овочів та фруктів.

Боротися з мікроорганізмами наука пропонує хімічними способами, а альтернативою – сидератами. Головне – вибрати правильну культуру.

Проте просто взяти та посіяти культуру, що порадив хтось із сусідів, – не можна.

Насамперед потрібно врахувати сівозміну, тому що сидеративні культури також поділяються за сімействами – хрестоцвітні, злакові і так далі, що по-своєму впливають на стан ґрунту.

Але є універсальний варіант.

У цьому випадку можна розраховувати відразу на два ефекти: можна збагатити ґрунт корисними речовинами, а заразом знезаразити його.

Йдеться про календулу, яка, крім усього іншого, використовується ще й у народній медицині.

Із зачатками захворювань ця рослина впорається лише за одну посівну кампанію.

До речі, багато шкідників хронічно не перетравлюють сусідство з календулою, а все через те, що коренева система рослини виділяє в ґрунт особливі речовини. При цьому, календула ще й невибаглива рослина.

попередня статтяНавіщо класти соду в холодильник приблизно 1 раз на місяць
наступна статтяСекрети приготування ароматного грибного супу
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я