Свіже дихання та контроль цукру: чим ще корисний чай із шавлії

0
Свіже дихання та контроль цукру: чим ще корисний чай із шавлії
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Користь трав’яних чаїв і відварів не варто недооцінювати, адже трави не тільки не містять кофеїну, але й здатні благотворно впливати на протікання різних процесів в організмі. Один із рекордсменів за корисними властивостями – шавлія. Це лікарська рослина — близька родичка м’яти, і також може похвалитися значною кількістю цілющих якостей. Розповідаємо, чому шавлія справді заслуговує на вашу увагу.

Джерело вітамінів та антиоксидантів. Розмаринова кислота, що міститься в листі шавлії, має потужні антиоксидантні властивості — захищає клітини від пошкодження вільними радикалами, активує природний захист організму та уповільнює процеси старіння. Крім того, рослина може похвалитися високим вмістом вітаміну К, необхідного для міцних кісток, здорових судин та синтезу білків в організмі.

Стимулює регенерацію та знімає запалення. Камфора, що у великій кількості міститься в листі рослини, стимулює вироблення білків і зростання нових клітин, що значно прискорює процес загоєння. Активні речовини не тільки знімають існуючі запалення, але й не дають розвиватися новим. Відвар відмінно діє як при прийомі внутрішньо, так і при місцевому застосуванні: його можна використовувати замість тоніка, щоб заспокоїти шкіру обличчя та позбутися роздратування.

Підтримує здоров’я ротової порожнини. Шавлія – ​​улюблена рослина стоматологів. Сполуки в його складі мають протизапальну, знеболювальну, знезаражуючу і заспокійливу дію, а також здатні боротися з причинами виникнення неприємного запаху з рота. Фахівці рекомендують використовувати відвар шавлії як ополіскувач для порожнини рота після кожного чищення зубів.

Допомагає контролювати рівень цукру на крові. Підвищена глюкоза в крові – проблема більшості сучасних людей. Стрибки рівня цукру не тільки посилюють почуття голоду і призводять до набору ваги, але й можуть спровокувати низку серйозних хронічних захворювань. Клінічні дослідження довели, що регулярне вживання чаю з шавлії знижує ризик розвитку цукрового діабету 2-го типу на 20%.

Покращує когнітивну функцію. Шавлія має безліч корисних властивостей: він покращує пам’ять, підвищує концентрацію, стимулює роботу мозку, в той же час не збуджує нервову систему (як кофеїн, наприклад). Замініть чергову чашку кави в середині дня на чаювання із шавлії і різниця у самопочутті вас приємно здивує.

попередня статтяЧим корисний тайський синій чай
наступна стаття5 способів спалити калорії, якщо ви не любите біг
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я