Як посадити черешню навесні

Як посадити черешню навесні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Солодка соковита черешня одна з найулюбленіших та корисних садових ягід. Якщо у вашому саду ще немає черешні, то саме час придбати саджанець й посадити. Рання весна найкращий період для посадки.

Подробиці

Черешню радять садити до того, як почнуть розпускатися бруньки. Важливо обрати правильне місце для посадки. Вона любить сонце й затишок. Ґрунт має бути родючим — суглинистим або супіщаний. Також до ґрунту треба додати 10 кг компосту чи гною. Ширина посадкової ями повинна бути 60-80 см, а глибина — 50-60 см.

Уважно огляньте саджанець, якщо коріння трохи підсохло, то поставте його на 5-7 годин у воду. Після цього приступайте до посадки.

Поставте саджанець у яму. Наполовину присипте коріння, потім влийте відро води та засипте повністю яму. Треба садити так, щоб коренева шийка не заглиблювалася.

Підніміть саджанець на 4-5 см, щоб після осідання ґрунту коренева шийка була на його рівні. Навколо деревця ущільніть ногою землю. Зробіть лунку, влийте туди ще одне відро води. Після того засипте лунку перегноєм або торфом. Поставте кілочок та підв‘яжіть черешеньку, щоб її не розгойдував вітер.

попередня статтяЯк приготувати хрусткі золотисті нагетси вдома
наступна статтяСмачне домашнє печиво із простих інгредієнтів
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я