Чим корисний тайський синій чай

0
Чим корисний тайський синій чай
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Синій чай Чанг Шу за останній рік заслужив звання найінстаграмнішого напою — з нього готують небесно-блакитний чай-латте, додають у різні коктейлі та інші фотогенічні напої. Але крім привабливого вигляду, Чанг Шу має ще й масу переваг для здоров’я. Розбираємося, що таке синій чай, як його пити і яку користь він може принести організму.

Формально Чанг Шу – це не чайне листя, а квіти тайської орхідеї анчана. У країнах Азії відвар з анчана використовували ще в давнину, але до нас він дійшов порівняно недавно. При всій кількості корисних властивостей, Чанг Шу практично не має смаку, що дає можливість використовувати його не тільки як напій, але і як натуральний барвник.

Квіти анчана – справжнє джерело вітамінів і мінералів. Відвар багатий вітамінами групи В, вітамінами С, D і К, калієм, натрієм, магнієм, фосфором, а також багатьма корисними рослинними кислотами. Чанг Шу стимулює кровопостачання органів, очищає судини та може допомогти у профілактиці хвороб серця. Крім того, напій нормалізує роботу нервової системи, стимулює роботу мозку та покращує пам’ять.

За яскравий колір напою відповідають рослинні сполуки – антоціани. Їхні корисні властивості схожі з вітаміном Р: вони мають бактерицидні, протизапальні та протинабрякові ефекти. Природні антиоксиданти поліфеноли, якими багатий Чанг Шу, захищають клітини від пошкоджень вільними радикалами, перешкоджають розвитку запальних та окисних процесів у клітинах.

Чанг Шу містить речовину L-карнітин – природний жироспалювач. Звичайно, розраховувати тільки на нього не варто, проте разом з тренуваннями та правильним харчуванням, він може значно прискорити процес схуднення, підвищити витривалість та стійкість до силових навантажень.

Щоб приготувати чай, залийте сушені квіти анчана гарячою водою із розрахунку 1 чайна ложка на 200 мл. води і дайте настоятися 5-7 хвилин. Не варто залишати напій надто надовго, він може набути гірчинку. Можна додати до Чанг Шу м’яту, гвоздику або лимон – тоді його сік змінить колір чаю на пурпурний.

попередня стаття5 низькокалорійних та корисних альтернатив картопляному пюре
наступна статтяСвіже дихання та контроль цукру: чим ще корисний чай із шавлії
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я