Як просушити цибулю-сівок без майбутнього стрілкування на грядках

0
Цибуля-сівок
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Цибулю-сівок можна придбати протягом весни. Хтось робить це раніше, інші затягують до травня місяця. Якщо ви придбаєте в лютому чи на початку березня, ви встигнете нормально просушити посадковий матеріал, щоб потім він не стрілкувався на ваших грядках. Якість та кількість врожаю стоять на першому місці.

Що треба зробити

В будинках ще включене опалення, тому використаємо його вплив. Покладіть сівок у сітку та розмістіть її поруч. Температура сушіння має бути близько 27-30 градусів. Регулярно струшуйте сітку та міняйте положення, щоб цибуля рівномірно просушилась.

Як перевірити результат

Для цього потрібно спробувати зняти кілька лушпинок з цибулини. Якщо добре відділяється, отже, сушіння було правильно проведено.

Перевірте всі екземпляри в сітці. Серед них можуть бути пошкоджені або уражені гниллю. Такі видаляйте, адже з ними нічого доброго не вийде. Далі розмістіть цибулю в кілька шарів в коробці та поставте в темне місце. Зверніть увагу на температурний режим. Якщо він буде вище 23 градусів, цибуля може почати проростати чи псуватись.

Коли настане час висаджувати, треба повторно прогріти сівок. Якщо ви купили раніше посадковий матеріал, не тягнули до квітня чи травня, можете бути впевнені, що він нормальної якості. В середині та наприкінці весни сівок і коштує дорожче, і якість може бути вже не та, адже по завищеній ціні розпродають залишки. Тому робіть все вчасно та правильно. Це запорука гарного врожаю.

попередня статтяЯк приготувати шоколадний кекс з вишнями
наступна статтяОригінальний коктейль-желе з ягідним смаком
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я