3 незвичайні ємності для вирощування розсади: економно та екологічно

0
3 незвичайні ємності для вирощування розсади: економно та екологічно
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Звичайно, наповнити ґрунтом можна звичайні пластикові стаканчики. Це дуже дешево. Але навряд чи екологічно. Крім того, можна пошкодити кореневу систему і зруйнувати груду грунту під час зняття пластмасової «оболонки» перед пересадкою розсади у відкритий ґрунт.

Більш корисним і безпечним для рослин є такий варіант, як використання торф’яних таблеток або горщиків. Але їх потрібно спеціально купувати.

Якщо ж, все таки, ви маєте на меті заощадити бюджет та знайти ідеальну екологічну ємність, потрібно звернути увагу на наступні варіанти:

Картонна трубка від туалетного паперу

У вас закінчився туалетний папір? Чи залишилася тільки картонна трубочка? У жодному разі не викидайте її!

Це, як це не дивно, дуже цінна річ. Вона може стати в нагоді в багатьох побутових цілях, у тому числі і в дачних.

Так, а=картонна трубку можна з легкістю перетворити на маленький горщик для вирощування розсади. Для цього достатньо підігнути всередину нижню частину трубки.

У результаті вийде невелика ємність, яку можна заповнити ґрунтом. Далі в ґрунт слід відправити насіння.

Картонний матеріал досить швидко розкладається, тому проблем із екологічністю тари не виникне.

Яєчна шкаралупа

Розбиваючи яйця, постарайтеся не порушити цілісність більшої частини шкаралупи. Зріжте тільки верхню частину та вилийте вміст у миску.

У руках залишиться «чашечка». У неї можна насипати ґрунт і покласти посівний матеріал.

Розсада чудово почувається в такій ємності. Причому і на підвіконні, і після пересадки у відритий ґрунт (шкаралупу можна не знімати з розсади, лише трішки розбити, щоб вивільнити корінці (шкаралупка з курячих яєць містить багато корисних для рослин сполук).

Цитрусові плоди

Є й такий варіант: можна взяти половинку апельсина, лимона або грейпфрута та очистити цю «напівсферу» від м’якоті. Вийде «горщик», в якому можна вирощувати розсаду.

Виходить дешево та екологічно. Цитрусова «ємність» також підходить для висадження у відкритий ґрунт. Шкірка ніяк не завадить. Навпаки, вона стане додатковим джерелом мікроелементів та поживних речовин.

попередня статтяЯк приготувати незвичайні котлети: весь секрет у начинці
наступна статтяПечиво із чорним гірким шоколадом — елегантний смак
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я