5 низькокалорійних та корисних альтернатив картопляному пюре

0
5 низькокалорйних та корисних альтернатив картопляному пюре
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Хто не любить картопляне пюре? Жирненькі вершки, молоко, масло або навіть сметана разом із картопелькою — це дуже смачно та поживно, але навряд чи корисно. Насправді можна досягти такого ж смаку та почуття ситості, але при цьому наповнити організм корисними поживними елементами, а головне без шкоди для фігури.

Пюре із солодкої картоплі

Солодка картопля або батат – ідеальний варіант для любителів пюре. Звичайно, можна і просто зварити батат як звичайну білу картоплю, але є варіант і набагато цікавіший. Спробуйте запекти батат у духовці з улюбленими спеціями – і результат вас приємно здивує.

Пюре з брюкви та солодкої картоплі з шавлією та часником

Брюква — мабуть, один із овочів, який недооцінили. Багато хто просто чув цю назву, але не уявляє як виглядає брюква насправді. За смаком вона поєднує в собі ріпу та капусту — звучить привабливо, чи не так? Відварена брюква та запечений батат у поєднанні з часником і шавлією, а також парою крапель вершків – ідеальний варіант гарніру, який може приємно здивувати навіть вибагливих гостей.

Пюре із брюкви та яблук

Якщо яблука додають у олів’є, то чому б не спробувати розбавити ними овочеве пюре? Цей інгредієнт посилить солодкість брюкви, а трохи жирних вершків створять ніжний смак із збереженням максимуму користі.

Пюре з цвітної капусти та японського гарбуза

Японський гарбуз чи кабоча — ще одна альтернатива білій картоплі. Цвітна капуста наділена протизапальними та антиоксидантними властивостями, а кабоча багата на клітковину та бета-каротин. Заправити таке пюре можна кокосовим молоком.

Пюре з цвітної капусти та брокколі

Ця страва приваблива навіть на колір: зелений, а не звичний кремовий відтінок відразу викликає не лише  інтерес але й збуджує апетит. Консистенція не буде, звичайно, однорідною, але справа далеко не в зовнішньому вигляді.

попередня статтяСушить або очищає: як використовувати косметику з глиною та навіщо
наступна статтяЧим корисний тайський синій чай
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я