Чому жовтіє цибуля на грядці: причини та способи, які допоможуть справитися з проблемою

Чому жовтіє цибуля на грядці: причини та способи, які допоможуть справитися з проблемою
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ви помітили, що зелене пір‘я цибулі почало жовтіти, треба розібратися, що стало причиною. А після того вживати відповідних заходів.

Подробиці

Причиною пожовтіння може бути сухий грунт на грядці. Цибуля страждає від недостачі вологи. У першій половині літа цибулю бажано поливати двічі на тиждень. А в другій половині достатньо буде одного разу. Норма поливу — 6-8 л на один метр квадратний. У засуху треба поливати цибулю частіше.

Другою причиною того, що ваша цибуля пожовтіла, може бути те, що їй  бракує поживних речовин. Найчастіше цибулі не вистачає азоту. Щоб підтримати рослину, треба підгодувати цибулю азотовмісними добривами. Для цього підійде настій гною та сечовини.

Ще одна причина пожовтіння цибулі — це атака шкідників: цибулевої мухи та цибулевої  молі. Цибулева муха боїться попелу соняшника. А від молі треба обробити грядку інсектицидом.

попередня статтяЯк швидко приготувати мафіни з ягодами: простий рецепт
наступна статтяПомідори під сиром: смачна закуска нашвидкоруч
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я