Сушить або очищає: як використовувати косметику з глиною та навіщо

Підпишись на нас:

Глина – це осадова порода, що формується глибоко під землею протягом багатьох років. Від того, наскільки глибоко залягають пласти глини, залежить багатство та насиченість її мінерального складу. Серед основних складових глини – оксиди кремнію та алюмінію, другорядні компоненти – це калій, кальцій, магній, кобальт, цинк та мідь. Всі ці речовини здатні надавати ряд позитивних ефектів на шкіру обличчя та тіла. Про те, як і навіщо використовувати косметику з глиною, розповідаємо у нашому матеріалі.

Чим корисна глина

Корисних властивостей у глини безліч. Кремній у її складі запобігає старінню шкіри, перешкоджає появі зморшок та стимулює регенерацію клітин. Оксид алюмінію – м’яко відлущує ороговілі клітини шкіри, звужує пори та сприяє регуляції вироблення шкірного себуму та профілактиці акне.

Існує хибна думка, що глина сильно зневоднює і підходить тільки власникам дуже жирної шкіри. Насправді деякі види глини навіть здатні зволожувати верхні шари епідермісу. Найголовніше – не давати засобу висихати. Якщо ви використовуєте глиняну маску, обов’язково наносите на обличчя термальну воду кожні пару хвилин, не тримайте маску занадто довго, а потім нанесіть зволожуючий крем.

Яку глину вибрати

Як відомо, глина буває різного кольору. Він залежить від того, іони яких речовин знаходяться у її складі. Від них залежить і ефект, який надає глина на шкіру.

  • Наприклад, зелена глина має антибактеріальну властивість і глибоко очищає пори, що робить її відмінним рішенням для проблемної шкіри. Вона допомагає зняти запалення та вилікувати висипання.
  • Блакитна глина багата мінеральними солями та мікроелементами і має потужні протизапальні властивості, сприяє загоєнню дрібних ранок на шкірі та надає шкірі природного сяйва.
  • Червона та рожева – покращують кровообіг, заспокоюють шкіру та знімають роздратування. Саме ці види глини добре підходять для чутливої ​​шкіри, схильної до почервоніння. Вони злегка підтягують овал обличчя та розгладжують дрібні мімічні зморшки.
  • Біла глина (каолініт) багата кремнеземом, цинком та магнієм. Це хороший антисептик та протизапальний засіб.
  • Сіра глина має тонізуючу і зволожуючу властивості – її особливо часто використовують в антицелюлітному обгортанні: вона відмінно стимулює кровообіг і вирівнює рельєф шкіри.

Сама по собі глина – гіпоалергенна, однак у складі косметики вона часто зустрічається разом з ефірними оліями та іншими речовинами, здатними викликати реакцію. Тому перед першим застосуванням обов’язково нанесіть засіб на невелику ділянку шкіри, і лише у разі відсутності неприємних відчуттів використовуйте на всій поверхні шкіри.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Сода чи розпушувач: чи є між ними різниця

Під час готування випічки в одних рецептах зазначається сода,...

Що робити з почорнілою алюмінієвою каструлею: 4 способи

Блискучий посуд без слідів накипу, жиру та їжі, що...

Городники пояснюють, чи потрібно влітку поливати помідори

Прочитавши заголовок, більшість людей подумає: звичайно, треба, інакше вони...

Соковиті відбивні з курятини: таких ви ще не пробували

М’які соковиті відбивні – мрія кожної господині. Але це...

Чим підживити ягідні кущі: добриво для смородини

Щоб ягоди на кущах червоної, чорної чи білої смородини...

Як приготувати ідеальну запіканку з сиру: 5 простих правил

Сирна запіканка може стати бажаним гостем на вашій кухні,...