Скільки потрібно пар взуття, щоб скласти ідеальну капсулу на будь-який сезон

0
Скільки потрібно пар взуття, щоб скласти ідеальну капсулу на будь-який сезон
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Така довгоочікувана весна, нарешті, прийшла, а це означає що час відправити весь твій зимовий гардероб на найвіддаленіші полички. Тому саме зараз варто потурбуватися про питання своєї нової сезонної капсули — скільки пар тобі потрібно, щоб виглядати чарівно? Запам’ятай простий інструктаж і використовуй його в будь-яку пору року: ми потренуємося на весняних моделях, але цей лайфхак стане в нагоді тобі і влітку, і восени.

Тему капсульного гардеробу можна обговорювати довго: щоб він почав працювати та творити свою відому магію, потрібно врахувати багато деталей та підійти до справи з розумом. Спочатку ти вивчаєш усі тонкощі, проводиш з десяток примірок, нещадно прощаєшся зі звичними, але непотрібними речами, і як результат отримуєш майже ідеальний гардероб, який на цілий сезон закриє питання «Я так багато витратила на одяг, невже мені нема чого одягти?».

Важлива складова цієї магії поза Хоґвартсом — вибір «правильного» взуття. Твоя колекція має підходити під кілька стилів: casual, формальний, вечірній, спортивний чи напівспортивний – це база.

Скільки ж тоді тобі потрібно пар взуття? Модні експерти вважають, що 10 моделей – це максимум, з яким можна працювати, а якщо твоя колекція більша, то не всі туфлі та чоботи увійдуть до капсули. Туди «приймаються» лише базові та класичні пари! Але навіть 5-6 обновок можуть влітати в копійчину, якщо ти починаєш збирати сезонний гардероб з нуля — то від чого ж відштовхуватися?

Англо-американський модельєр і фешн-гуру Тан Франс радить спочатку обзавестися по одній моделі з трьох категорій: напівспорт, каблук і пласка підошва. Для весни експерт пропонує наступний «набір мінімум»:

  • білі кеди або кросівки без зайвої фурнітури — щоб взуття увійшло в капсулу, воно повинно мати високу сполучність. А для цього їй важливо бути максимально універсальною, нейтральною;
  • човники – бежеві чи чорні. Можна придивитися і до інших шляхетних відтінків, наприклад, темно-коричневого, синього, графітового: орієнтуємося на палітру твого капсульного гардеробу;
  • балетки або черевики. Залежно від клімату, в якому ти живеш, варто вибрати туфлі на пласкому ходу, або класичні оксфорди, або лофери. Хоча, з огляду на різноманітність погодних умов, Тан Франс радить підготувати всі три моделі — то ти закриєш потребу у взутті на демісезон. І ось, вважай, твоя капсульна колекція на весну розшириться до 5 пар – і цього більш ніж достатньо, щоб виглядати стильно і комбінувати образи, рідко повторюючись.
попередня статтяРізотто з грибами по-італійськи: готуємо ресторанну страву вдома
наступна статтяЯк приготувати незвичайні котлети: весь секрет у начинці
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я