Що треба зробити, щоб зібрати гарний врожай зі сливи

0
Сливи
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сад без сливи не може бути. А як же пироги з ними, булочки, компоти, вино. Для кожного власника дачі, городу чи саду вирощування сливи важливе не менше, ніж яблунь чи вишень. Але є одна особливість, через яку можна втратити суттєву кількість плодів. Якщо сливі щось не подобається, вона одразу починає все скидати.

Шкідники та їх вплив

Так, вони злісні порушники спокою. Серед основних можна виділити таких: товстоніжка, плодожерка, довгоносик, запилена попелиця, пильщик. Щоб зменшити ризик ушкодження дерев, необхідно вчасно проводити профілактичні обробки.

На сливі можуть бути різноманітні пошкодження (опіки, тріщини). Необхідно всі обробити садовим варом. Пошкоджені гілки треба видалити. І це роблять у період до набрякання бруньок.

Якщо бруньки вже з’явились, потрібно струшувати пильщика на простирадло під сливою та знищувати його. Коли бутони починають розпускають і аж до цвітіння, потрібно бути особливо уважними. Адже в цей період шкідники найбільш активні. Якщо ви бачите, що лишились пагони, які атакуються, і де є шкідники, потрібно вирізати їх та знищувати.

Зверніть увагу, що в період цвітіння дерева не обробляють хімічними препаратами. В період дозрівання плодів сливові дерева також треба контролювати. Уражені зав’язі потрібно збирати та одразу знищувати. Це дасть можливість зменшити популяцію шкідників.

Боротьба тривала та постійна. Це факт, про який треба знати. Якщо ви хочете зібрати гарний врожай слив, на кожному етапі вирощування потрібно бути уважними та проводити профілактичні роботи. Це дасть можливість зібрати щедрий врожай слив.

попередня статтяВівсяне печиво для прихильників правильного харчування
наступна статтяУха з сьомгою та вершками — обід мрії
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я