Кулінарія

Жульєн із курки з грибами ресторанного рівня

Можливо, такий рецепт жюльєну з курки вам здасться надто складним і кропітким. Але якщо ви перевірите цей варіант у справі, то переконайтеся, що він не має нічого спільного з «швидким» — із печериць із курячим філе у сметанному соусі. Завдяки сушеним білим грибам жульєн набуває особливого, просто запаморочливого аромату, а гарний курячий бульйон додає смаку насиченість і глибину. Будьте певні: після дегустації страви гості попросять точно поділитись з ними рецептом! До речі, якщо є можливість, додайте в соус тертий пармезан, і тоді ви отримаєте жульєн з курки з грибами ресторанного рівня.

Інгредієнти:

  • сушені білі гриби – 100 г
  • курка вагою близько 1,2 кг – 1 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • вершкове масло – 50 г
  • борошно – 3 ст. л.
  • твердий сир – 150 г
  • сіль
  • мелений чорний перець

Приготування:

Підготуйте гриби для жульєна з куркою. Залийте їх теплою водою та залиште на 2 години. Процідіть настій через кілька шарів марлі в чисту каструлю, гриби ретельно промийте.

Підготуйте курку для жульєна. Вимийте її, помістіть у каструлю і залийте гарячою водою так, щоб вона покрила курку шаром 2 см. Швидко доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть 1 годину.

Готову курку для жульєна обережно перекладіть на тарілку і дайте охолонути. М’якуш відокремте від кістки та шкіри, потім дрібно наріжте. Бульйон процідіть через кілька шарів марлі, 500 мл з’єднайте з 500 мл грибної води.

Цибулю для жульєна почистіть і поріжте. У глибокій сковороді нагрійте половину олії. Обсмажтете цибулю до золотистого кольору. Додайте нарізані гриби і смажте до золотистого кольору. Перекладіть обсмажку  до курячого м’яса і перемішайте.

У сковороді, де смажилися гриби з цибулею, нагрійте масло і, помішуючи, обсмажте борошно. Залийте сумішшю бульйону та грибного настою. Варіть соус для жульєна, помішуючи, 5 хвилин. Посоліть і поперчіть.

Соусом, що вийшов, залийте гриби з цибулею і куркою. Сир натріть на дрібній або середній тертушці. Додайте до приготовленої суміші і ретельно перемішайте.

Гриби з цибулею та куркою у соусі розподіліть по формочках для жюльєну і помістіть на деко. Нагрійте духовку до 200°C. Жюльєн запікайте близько 7-10 хвилин. На стіл подайте гарячим.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Як приготувати пісні деруни: не всі господині знають

Коли мова заходить щодо дерунів, то не кожен знає про те, що є пісний рецепт.…

22 хв. назад

Городники розповіли, як боротися з попелицею на листі салату: найдієвіші рослинні настої проти шкідника

Листя салату на грядці часто вражає салатна попелиця. Як з нею боротися, читайте у подробицях…

52 хв. назад

Кулінари розповіли про найпопулярнішу страву з тунця: сніданок за 5 хвилин

Можна вигадувати різні рецепти та страви, а можна просто скористатися класикою. Наприклад, приготувати рієт з…

1 годину назад

Квітникарі назвали неприпустиме підживлення для троянд: опіків не уникнути

Троянди потребують уваги в догляді. І вибір добрив та засобів для підживлення має критичне значення.…

2 години назад

Курячі котлети з зеленню нашвидкуруч: будуть готові за 19 хвилин

Смачні та апетитні котлети — це завжди доречна страва на вечерю. Якщо ви також поспішаєте…

2 години назад

Досвідчені квітникарі розповіли, що треба робити з трояндами, щоб квітли до морозів: секрети догляду

Троянди дуже вибагливі у догляді квіти. Щоб вони не хворіли й квітли до морозів, треба…

3 години назад