Чому не можна спати на животі

0
Чому не можна спати на животі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

За статистикою, приблизно 75% усіх людей сплять на животі. Це зручно, це звично, проте сон у такій позі може спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям. Розповідаємо чому від звички спати на животі варто відмовитися раз і назавжди.

Перше, на чому вплине сон на животі — ваша зовнішність. Під час сну шкіра неминуче буде тертися об тканину наволочки, через що може виникати роздратування, а пори закупорюватися – як результат з’являються запалення. Крім того, неприродне положення шиї та хребта порушує відтік лімфи, внаслідок чого ви прокидаєтеся із сильними набряками.

Коли ви спите обличчям вниз, шкіра буквально змінюється по одних і тих же лініях щоночі, у результаті чого утворюються заломи та зморшки. Для зони декольте таке становище теж небезпечне — у разі сон на животі призведе до передчасного старіння шкіри, а гіршому — проблем зі здоров’ям молочних залоз.

Шиї та спині дістається не менше: коли голова протягом 6-8 годин перебуває у неприродному положенні, виникає сильне навантаження на хребет. Це може стати причиною хронічного болю в спині, а згодом і сколіозу.

Що ж із усім цим робити? – Вчитися спати на спині. Так, це незручно, і спочатку вам може здаватися, що сон на спині дає неймовірне навантаження на хребет і провокує дискомфортні відчуття. Насправді організму просто потрібно трохи часу, щоб перебудуватися. Зате коли ви звикнете до такого стану, ви неодмінно помітите зміни, як у зовнішньому вигляді вранці, так і в цілому в самопочутті.

попередня статтяЩо з’їсти, щоб перестати постійно перекушувати
наступна статтяЧи варто вживати кокосову олію в їжу
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я