Постійно хочеться солодкого? Перевірте, чи достатньо вам мінералів

0
Постійно хочеться солодкого? Перевірте, чи достатньо вам мінералів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У вас є проблеми зі сном чи болючі спазми у м’язах? Турбуєтеся про збереження міцності кісток або часто застуджуєтесь? Стан шкіри обличчя залишає бажати кращого, а акне не проходить? Не можете жодного дня без солодкого? Якщо ви виявили у себе хоча б одну проблему з перерахованого вище, то у вас явна нестача мінералів. Так, організму потрібні не лише вітаміни, а й мінерали: магній, кальцій та цинк.

Навіщо потрібний магній

Цей мінерал допомагає м’язам розслабитися, запобігаючи судомам у ногах та спазмам у м’язах. Достатня кількість магнію сприяє нормалізації кров’яного тиску, а також позитивно впливає на сон, роблячи його глибшим та спокійнішим. Засвоєння кальцію та зміцнення кісток – ще одні важливі функції магнію. Більше того, якщо вам часто хочеться шоколаду, то це також вірна ознака нестачі мінералу. Магній благотворно впливає на пам’ять та покращує настрій, завдяки чому його іноді називають «чудодійною добавкою».

Навіщо потрібний кальцій

Багато хто з нас з дитинства звикли чути, що кальцій корисний для зміцнення кісток, і це насправді так. Крім цього кальцій покращує сон, а також захищає від раку товстої кишки. Проблеми зі сном можна вирішити за допомогою добавок кальцію, і тоді ви зможете знову спати всю ніч. Цей мінерал відіграє важливу роль для циклів глибокого сну, а мозок використовує його для створення мелатоніну. Рекомендується приймати кальцій на ніч разом з магнієм – так мінерали краще засвояться.

Навіщо потрібний цинк

Після їжі хочеться солодкого? Стан шкіри не викликає позитивних емоцій? Дуже часто хворієте? Позитивна відповідь навіть на одне запитання з вірністю свідчить про нестачу цинку. Цей мінерал підвищує імунітет, допомагає у боротьбі як з вірусними, так і з бактеріальними інфекціями, а також підтримує шкіру в хорошому стані і прискорює загоєння ран. Здоров’я щитовидної залози також багато в чому залежить від показників цього мінералу. Наш організм не має здібностей до накопичення цинку, тому необхідно подбати про його безперервне надходження.

попередня стаття5 важливих книг про здоров’я, які варто прочитати
наступна статтяЯк і навіщо спалювати вісцеральний жир і чим він відрізняється від підшкірного
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я