Коли і як висівати айстри на розсаду

Коли і як висівати айстри на розсаду
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Існує повір‘я, якщо посадити айстру біля будинку, то його обходитимуть всі негаразди. Ця квітка давно стала улюбленицею дачників. Вона гарна і невибаглива до умов. Якщо хочете, щоб і на вашій клумбі майоріли айстри, то саме час придбати насіння та підготуватися до висівання.

Подробиці

Айстри на розсаду можна висівати з кінця березня й до середини квітня.

Візьміть ящик або миску висотою 5-7 см, насипте городньої землі та висійте насіння врозкид або рядочками. Зверху легенько присипте землею та полийте водою.

Закрийте ящик плівкою та поставте ближче до сонячного світла. Кожні 2-3 дні повертайте сіянці на інший бік, щоб були рівненькі.

Коли з‘являться перші листочки, розсаду треба пікірувати (розсадити в інший ящик). При пікіровці корінці айстр треба підрізати та заглибити у зроблену паличкою ямку до сім‘ядольних листочків.

Поливайте розсаду, обережно розпушуйте ґрунт. А вже тоді, як листя зімкнеться, можете виносити її у більш прохолодне місце, щоб звикала до зміни температури.

Висаджувати айстри у відкритий ґрунт можна у другій декаді травня. Вони не бояться заморозків і швидко приживаються. А вже у серпні майорітимуть на вашій клумбі.

попередня статтяЯк приготувати смачні сочники, як у дитинстві
наступна статтяЯк швидко зварити квасолю без замочування
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я