5 важливих книг про здоров’я, які варто прочитати

0
5 важливих книг про здоров'я, які варто прочитати
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Останнім часом увесь світ усвідомив, що здоров’я – основа основ, без якого нічого іншого не існує. Тому теми усвідомленого ставлення до тіла та турботи про себе стали неймовірно популярними – усім хочеться жити довго, активно та щасливо. Тому ми склали список цікавих книг про здоров’я, які допоможуть вам це зробити.

«Рік, прожитий правильно. 52 кроки до здорового способу життя», Бретт Блюменталь

Чудова книга для тих, хто любить системний підхід у всьому. Експерт із здорового способу життя Бретт Блюменталь багато років вивчала наукові дослідження та медичні дані, щоб скласти цей гід корисних звичок, розрахований на рік. Це ті найменші кроки, які можуть зробити вас щасливішими. Щотижня Бретт пропонує вводити одну звичку. Як правило, щось нескладне і, на перший погляд, незначне. Наприклад, відмова від смартфона за годину до сну або додавання до раціону якого-небудь корисного продукту щодня. Про всі ці принципи ЗОЖ ви, напевно, чули раніше, але сенс книги в тому, щоб не просто знати, а зробити їх частиною свого життя.

«Навіщо ми спимо. Нова наука про сон і сновидіння», Меттью Уолкер

Відомий невролог Меттью Уолкер склав найповніший гід по сну. Він вивчив цей процес всебічно і спробував доступною мовою донести до читача, чому здоровий сон такий важливий для збереження когнітивних функцій мозку та молодості всього організму. Виявляється, ми майже нічого не знаємо про сон! Автор пояснює, як наш організм налаштовується на сон, що відбувається з тілом, коли ми спимо, звідки береться безсоння та як зробити свій сон найбільш продуктивним. На думку Волкера, сучасне суспільство зневажливо ставиться до сну, а деякі навіть не знають елементарних правил здорового сну. Так-так, книга навчить вас спати правильно! Навіть якщо раніше ви думали, що робите це найкраще.

«Кишечник і мозок», Девід Перлмуттер та Девід Перлмуттер

Можливо, ви чули, що імунітет людини залежить від здоров’я кишечника. Автори цієї книги пішли далі – ґрунтуючись на новітніх дослідженнях, вони пояснили, як пов’язані мозкова активність та мікрофлора кишечника. Дивно, але від останньої залежить наша продуктивність, працездатність та можливість запам’ятовувати! У книзі наведено безліч цікавих фактів про цей загадковий орган, який, по суті, керує нами. Вам напевно захочеться переглянути свій раціон згідно з рекомендаціями з книги та приділяти більше уваги ШКТ.

“Завжди вчасно”, Майкл Бреус

 

Автор цієї книги – фахівець із хронобіології, науки, присвяченої циклічним процесам організму. Вивчивши безліч наукових праць, Бреус дійшов висновку, що для будь-яких дій протягом дня є ідеальний час. Він пропонує відмовитися від популярної теорії про сов і жайворонків, і підійти до питання серйозніше. Книга розповідає, коли краще вставати, призначати важливі переговори, займатися творчою діяльністю і навіть приймати ліки. Не обов’язково змінювати весь режим, однак деякі лайфхаки допоможуть вам скоригувати рутину та значно покращити якість життя за рахунок правильного таймінгу.

“Код Жінки. Як гормони впливають на ваше життя», Аліса Вітті

Лікар Аліса Вітті сама колись страждала від гінекологічних проблем, поки не поринула у тему ендокринології. Вона з’ясувала, що гормони впливають на всі сфери життя жінки – від сексу та настрою до менструального болю та можливості мати дітей. У цій книзі вона доступною мовою розповідає про процеси, що відбуваються в жіночому організмі, та пояснює, як їх налагодити. Ви знайдете не лише теорію, а й покроковий алгоритм дій – автор розповідає, як харчуватися, тренуватися та змінити режим дня, щоб досягти гормонального балансу. Наше щастя багато в чому залежить саме від цього!

попередня статтяЩо робити, коли електризується волосся: перевірені способи
наступна статтяПостійно хочеться солодкого? Перевірте, чи достатньо вам мінералів
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я