5 кроків до того, щоб перестати безцільно сидіти у Мережі

0
5 кроків до того, щоб перестати безцільно сидіти у Мережі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Скоротити час, який ми витрачаємо на перегляд соцмереж і серфінг в Мережі, що ні до чого не зобов’язує, — це добре в теорії, але на практиці уявляється майже неможливим. У наших телефонах начебто зосереджене все життя: починаючи від інформації про роботу, закінчуючи спілкуванням з друзями та програмами для медитацій. Обійтися без цього неймовірно важко, але однаково складно і перестати відчувати докори совісті при погляді на кількість часу, проведеного в телефоні за тиждень. Ці кілька кроків допоможуть почати зводити до мінімуму той час, який марнується.

Спробуйте ароматерапію

Ароматерапія та її заспокійливі властивості змусять зайвий раз замислитись, перш ніж телефон опиниться у вас в руках. Капніть лише кілька крапель улюблених ефірних олій на долоню, потріть руки, а потім проведіть долонями по носі та роті, після чого зробіть кілька глибоких вдихів. Такий нехитрий спосіб дозволить відключити свою свідомість від телефону.

Вийдіть на прогулянку

Вихід на вулицю допоможе відволіктися і розвіятися замість того, щоб знову хапатися за телефон. На прогулянці можна просто озирнутися на всі боки, нікуди не поспішаючи — і новими очима поглянути на звичні дерева або просто послухати щебетання птахів. Глибокий ковток свіжого повітря допоможе заспокоїтися та помітити красу навколо, а не в надрах гаджетів.

Дихальні практики

Набути спокою, залишаючись підключеним до Мережі — ця місія явно нездійсненна. Здається, настав час спробувати попрацювати над диханням. Заплющте очі, опустіть плечі, розслабте м’язи обличчя, а потім зробіть глибокий вдих і затримайте подих рахуючи до восьми, а після цього видихніть знову на рахунок до восьми. Цю нехитру вправу варто повторити кілька разів, щоб відновити зв’язок із самим собою.

Встановіть таймер

Виділення обмеженої кількості часу на перегляд соцмереж – відмінний спосіб навчитися грамотного розпоряджатися власним життям. Наявність таймера дозволить відмовитися від ідеї несвідомо взяти телефон до рук, щоб перевірити електронну пошту та соцмережі. Крім цього, варто встановити заборону на користування девайсами за півгодини до сну: натомість можна просто почитати улюблені книги, і це насправді допоможе заснути.

Заряджайте телефон в іншій кімнаті

Гаджети часто розряджаються при постійному використанні, однак відволікатися від віртуального життя складно, навіть коли телефон підключено до зарядного пристрою. Робіть це в іншій кімнаті, щоб дати час відпочити і телефону, і собі.

попередня статтяЧи допомагає сауна та лазня схуднути
наступна статтяЩо робити, коли електризується волосся: перевірені способи
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я