Чи допомагає сауна та лазня схуднути

0
Чи допомагає сауна та лазня схуднути
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Існує поширена думка, що лазня та сауна — панацея від зайвої ваги, а на просторах інтернету можна знайти тисячі «експертних» порад, як правильно паритися в лазні, щоб зайвий жир «топився» і виходив разом із потом. Насправді, працює все це зовсім по-іншому, адже якби зайві кілограми справді можна було б розтопити, дієт і фітнес індустрії не існувало б у принципі. Розповідаємо, як насправді баня впливає на організм і чому на неї не варто розраховувати, якщо хочете схуднути.

Спочатку розберемося, що відбувається з нашим тілом при високих температурах. Хоча принципи роботи різних видів лазні – сауни, інфрачервоної, хаммама – відрізняються, на організм вони впливають приблизно однаково. У спекотному приміщенні температура тіла піднімається, і, щоб охолоноту, організм починає активно потіти.

Згодом, в першу чергу, виходить зайва рідина, а також шлаки і токсини, що в цілому забезпечує непогану детоксикацію. Саме через те, що нагріваючись, організм втрачає зайву воду і виникла хибна думка щодо впливу лазні на зниження ваги. Вода становить істотну частину від нашої маси тіла, і якщо ви зважитеся одразу після лазні, ви дійсно побачите, що втратили 1-2 кг. Проте з першою склянкою випитої води, вага почне повертатися.

«Розтопити» жирові відкладення в принципі неможливо, а спалювання жиру відбувається за єдиної умови — дефіцит калорій. Однак, регулярне відвідування сауни чи лазні може допомогти прискорити метаболізм та очистити організм, що дещо спростить процес схуднення. Крім того, на розпареній, розігрітій шкірі куди ефективніше працюватимуть різні скраби, обгортання та олії, які допоможуть привести шкіру в тонус. Проте головну роль у схудненні все ж таки відіграють харчування та спорт.

попередня статтяКорисні снеки замість попкорну: або з чим дивитись кіно без шкоди для фігури
наступна стаття5 кроків до того, щоб перестати безцільно сидіти у Мережі
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я