Корисні снеки замість попкорну: або з чим дивитись кіно без шкоди для фігури

0
Корисні снеки замість попкорну: або з чим дивитись кіно без шкоди для фігури
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо погода за вікном зовсім не тішить – це чудова нагода залишитися вдома і влаштувати кіномарафон, на який все ніяк не вдавалося знайти час. За переглядом фільмів завжди хочеться пожувати щось смачненьке. Класичні «кіно-снеки» на кшталт попкорну чи чіпсів, звичайно, ідеально підходять для такого випадку, але якщо ними захоплюватися, є ризик дуже швидко набрати вагу — і тоді всі зусилля з підготовки до літнього сезону підуть нанівець. Розповідаємо, чим замінити шкідливі снеки, щоб дивитися кіно із задоволенням та без шкоди для фігури.

Одним із найсмачніших і найкорисніших рішень стане хумус. Ароматну пасту з нуту можна знайти в магазині або приготувати самостійно – другий варіант краще, оскільки у складі магазинного хумусу нерідко можна зустріти багато цукру та шкідливих консервантів. Хумус обов’язково подавайте із соломкою зі свіжих овочів – особливо добре підійдуть морква, селера, міні-грінки з цільнозернового хліба. Завдяки високому вмісту рослинного білка та корисних жирних кислот, така їжа надовго забезпечить вам почуття ситості та не зашкодить фігурі.

Якщо душа все ж таки просить чогось більш схожого на попкорн, приготуйте його корисну альтернативу все з того ж нуту. Для цього вам знадобиться обсмажити нут (консервований або попередньо замочений) на краплі олії з додаванням своїх улюблених спецій. В результаті вийде ароматна хрумка закуска, але без зайвих вуглеводів.

Ще один хороший варіант – горіхи та насіння (з горіхів краще вибрати фісташки, мигдаль та волоські, а з насіння – гарбузові). Це корисний снек, багатий вітамінами, мінералами, корисними жирами і рослинним білком. Однак, не варто забувати про їх високу калорійність: горіхи, безсумнівно, корисніші за чіпси, але ними захоплюватися також не варто.

Любителям солодкого як кіно-снека ідеально підійдуть фрукти. Можна зробити з них салат, нарізати гарне фруктове асорті або піти далі і приготувати своє домашнє морозиво-сорбет. Для цього вам знадобляться улюблені фрукти та ягоди, блендер та морозилка – можна додати лимонний сік, корицю або мускатний горіх. Такий десерт зовсім не містить доданого цукру та жирів, а їсти його так само приємно, як і пломбір.

попередня статтяЯк зробити волосся густішим без особливих зусиль
наступна статтяЧи допомагає сауна та лазня схуднути
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я