Цей популярний засіб може сильно погіршити шкіру навесні: перевір косметичку

0
Цей популярний засіб може сильно погіршити шкіру навесні: перевір косметичку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Існує поширена думка, що зі зміною сезону потрібно повністю змінювати схему догляду за шкірою. Прогресивні косметологи не погоджуються з таким підходом: навіть засоби з ретинолом та кислотами можна адаптувати для використання у теплу пору року, якщо вашій шкірі без них погано. Але є один тип засобів, який навесні починає вимагати великої обережності, решта часу власниці жирної шкіри користуються ним без особливих проблем.

Збільшення кількості сонячних днів і індекс ультрафіолету, що підвищується, диктують стандартні рекомендації: швидше за все, косметолог зі скепсисом поставиться до ідеї зробити глибокий пілінг або мезотерапію, щоб не спровокувати появу пігментних плям, особливо якщо ти схильна до гіперпігментації.

І в будь-якому випадку для виходу на вулицю потрібно обов’язково використовувати санскрін, навіть якщо твій догляд не включає кислоти або ретиноїди. Наносити його радять не тільки на обличчя, а також на вуха та шию, а світлошкірим ще й на проділ! До речі, користуватися кремом із SPF варто і восени, і взимку, але можна вибирати менше захисту. Для теплої пори року оптимальні засоби із SPF від 30.

Як ультрафіолет впливає різні типи шкіри

Навесні і в природі, і в шкірі активізуються всі процеси, і власниці жирної та змішаної шкіри починають відчувати зміни буквально за лічені дні. І тут виникає проблема: матуючі засоби можуть перетворитися на ворогів шкіри. Звужуючи пори, вони не дають їм самостійно звільнитися від зайвого себуму. Пори забиваються, шкіра пересушується. Результат – виражені комедони та сильні висипання.

Косметологи радять: помітивши збільшення кількості шкірного сала, не хапайся за тюбик з матуючим засобом і не поспішай користуватися ним кілька разів на день – це замкнене коло. Уникнути жирного блиску допоможе комплексний підхід до догляду (не пропускай кроки очищення шкіри і не забувай, що харчування та зволоження потрібні навіть жирній шкірі, у тому числі навесні та влітку). За кілька тижнів шкіра адаптується до нових сезонних умов – і пік вироблення себуму пройде.

попередня статтяЧи варто додавати в сирники соду
наступна статтяЯк правильно додавати дріжджі в тісто для того, щоб пиріжки вийшли «пишними» та смачними
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я