Що робити, коли електризується волосся: перевірені способи

0
Що робити, коли електризується волосся: перевірені способи
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Волосся може електризуватися з багатьох причин: мінусові температури та сухе повітря, шапки та шарфи, сушіння феном та опалення. У результаті волосся стає сухим, причому, чим холодніше на вулиці, тим гірша ситуація. Як бути?

Змініть догляд

  • Практично кожна жінка стикається з проблемою сухого волосся. У цьому випадку на допомогу прийдуть зволожуючі та поживні засоби. Якщо ви використовуєте шампуні та кондиціонери для жирного волосся, спробуйте замінити їх на засоби для сухого та пошкодженого, щоб не пересушувати волосся, а навпаки зволожувати.
  • Волосся часто стає жирним саме тому, що його сильно пересушують, і шкіра починає виділяти більше шкірного сала, щоб його захищати. Використовуйте масло для волосся, яке добре зволожує та живить сухе волосся. Такий засіб відмінно підійде, щоб волосся не електризувалося.
  • Старайтеся мити голову не кожного дня, а обполіскувати волосся краще прохолодною водою, особливо в холодну пору року.
  • Щоб волосся не електризувалося, використовуйте антистатик. Таких зараз багато і випускають їх майже всі відомі марки. В основному вони продаються у вигляді олій або спреїв, але є і шампуні (наприклад, Frizz-Ease від John Frieda), які знімають статичну електрику.

Змініть гребінець

Щоб волосся не електризувалося, використовуйте дерев’яний гребінець з натуральною щетиною. Бувають також гребінці з антистатичного пластику зі спеціальним покриттям (матовим та бархатистим на дотик).

Змініть шапку та шарф

Часто в холодну пору року волосся пушать через тісну шапку, зроблену з синтетичних матеріалів. Найсильніше електризуються шапки з акрилу, поліестеру та флісу. Натуральна вовна та бавовна теж можуть електризуватися, але меншою мірою.

Змініть рушник

Що робити, якщо волосся електризується після миття? Після прийняття ванни візьміть м’яку ніжну тканину і акуратно стискайте нею вологе волосся, намагаючись увібрати воду. Ідеальним варіантом буде рушник з мікрофібри.

Змініть фен або не користуйтеся ним взагалі

Якщо ваше волосся пушиться і електризується, феном його сушити не рекомендується. Дозволити це можуть далеко не всі, тому можна просто купити фен з іонізацією, який допомагає зберігати волосся зволоженим. Під впливом іонів волога на волоссі перетворюватиметься на дрібні крапельки і швидше вбиратися, а волосся буде сохнути швидше. Бажано також зволожувати повітря в приміщенні, оскільки вологість видаляє статичний заряд. Для цього можна купити настільний зволожувач повітря, який створить сприятливий мікроклімат біля вашого робочого місця.

Що можна зробити відразу, щоб волосся не електризувалося

  • Найпростіший спосіб – намочити руки і провести ними по волоссю.
  • Для зняття статичного заряду підійде і термальна вода, що випускається в спреї.
  • Щоб волосся не електризувалося, можна використовувати зволожуючий крем і навіть крем для рук. Для цього потрібно взяти трохи крему, нанести його на руки та пригладити волосся.
  • Якщо у вас дуже електризується волосся, носіть з собою вологі серветки для волосся з антистатичним ефектом (наприклад, Ted Gibson Hair Sheet).
попередня стаття5 кроків до того, щоб перестати безцільно сидіти у Мережі
наступна стаття5 важливих книг про здоров’я, які варто прочитати
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я