Що треба зробити, щоб розсада почала активно формувати кореневу систему

0
Розсада
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

При вирощуванні розсади важливими є два моменти — формування кореневої системи та попередження витягування паростків до світла. Це фундамент для правильного розвитку рослин в подальшому при пересаджуванні у відкритий ґрунт.

Що треба зробити для розсади

Треба розуміти, що формування міцної кореневої системи дає більше шансів на те, що рослина виросте в інших умовах та зможе дати врожай. І в цьому плані розсаду можна підготувати. Треба влаштувати їй перепони, а точніше для її кореневої системи.

Це виглядає наступним чином. Коріння росте, натикається на перепону і починає її оминати. Тим самим воно збільшує довжину. А цього і треба було досягти.

Для рослини в період початкового росту потрібен доступ до свіжого повітря. Також важливу роль має дренаж. Розсаді треба забезпечити відтік зайвої рідини, адже вона може стати причиною загибелі молодої рослини.

Після облаштування дренажу в горщиках приділіть увагу перепонам, про які ми говорили. Для їх облаштування можна використовувати цеоліт, вермикуліт, перліт або звичайну яєчну шкаралупу.

Ці поради допоможуть досягти потрібного рихлення ґрунту, зроблять його кращим для розсади. Спробуйте та переконайтесь в ефективності.

попередня статтяЯк приготувати смачний солодкий чи солоний попкорн
наступна статтяМандариновий чай з медом — цитрусова насолода з користю
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я