Як зробити волосся густішим без особливих зусиль

0
Як зробити волосся густішим без особливих зусиль
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Одна з найпоширеніших помилок у догляді за волоссям – це недостатня увага до стану шкіри голови. Ми звикли використовувати масла, маски і бальзами, щоб волосся було блискучим і шовковистим, проте ці засоби мають лише косметичний ефект. Якщо ви хочете, щоб волосся росло густим і сильним, зверніть увагу на спеціалізовані засоби для шкіри голови: маски, що живлять, і пілінги. Вони стимулюють кровообіг у шкірі голови та насичують волосяні цибулини всім необхідним для активного росту волосся.

Робіть масаж

Масаж голови – ще один спосіб стимулювати циркуляцію крові в шкірі голови та активувати волосяні фолікули. Візьміть у звичку щодня ретельно розчісувати волосся масажною щіткою хоча б по 5-10 хвилин і обов’язково масажуйте шкіру голови пальцями під час миття. Крім того, для масажу голови чудово підходить скребок гуаша – але будьте обережні і не тисніть занадто сильно, інакше можуть з’явитися головні болі.

Не приймайте вітаміни без консультації з лікарем

На полицях аптек та в інтернет-магазинах продається безліч вітамінних комплексів, які обіцяють здоров’я та феноменальний ріст волосся. Насправді, проблемою, що викликає випадання волосся, можливо як дефіцит вітамінів, так і їх надлишок, до якого призводить безладний прийом добавок. До того ж деякі вітаміни нейтралізують дію один одного, якщо приймати їх разом, тому ефекту може не бути зовсім. Перед прийомом будь-яких добавок обов’язково проконсультуйтеся зі спеціалістом, щоб не зашкодити своєму здоров’ю.

Використовуйте термозахист

Гаряче укладання – один з головних ворогів здорового волосся. В ідеалі краще відмовитися від такого укладання зовсім, але якщо це неможливо, не нехтуйте термозахисними засобами. Вони створюють на волоссі захисну плівку, захищаючи її від пошкоджень і, як наслідок, випадання.

Стежте за раціоном

На жаль, лише маски і масаж голови не врятують ситуацію, якщо ви погано харчуєтеся. Волоссю, як і всім клітинам організму, потрібні речовини для росту. Слідкуйте за тим, щоб у вашому раціоні була достатня кількість Омега-3 жирних кислот, вітамінів і мінералів. А ось з цукром варто бути обережніше: він руйнує білок кератин, з якого складається волосся.

попередня статтяУповільнити старіння зсередини: як діє протизапальна дієта
наступна статтяКорисні снеки замість попкорну: або з чим дивитись кіно без шкоди для фігури
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я