Два найкращі сорти винограду, які ідеально підійдуть для вашого саду

0
Два найкращі сорти винограду, які ідеально підійдуть для вашого саду
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Культура вирощування цієї солодкої ягоди та корисних ласощів – винограду – за останні роки сильно просунулась не лише на півдні країни, а й по всіх областях України.

Якщо не гнатися за обсягами виробництва, а спробувати виростити хоч кілька грон заповітної ягоди, то успіх забезпечений. Секрет полягає в тому, щоб правильно вибрати місце посадки виноградного куща та створити для нього певний мікроклімат.

Виноград теплолюбна рослина, але досить посухостійка, любить сонечко восени у вересні. Знаючи ці особливості виноградної лози, потрібно й у себе на ділянці постаратися створити для них такі умови.

Садити кущі потрібно так, щоб сонячне світло відбивалося від будь-якої поверхні, і посадкове місце було надійно закрите від холодних вітрів.

Щоб захистити кореневу систему від вимерзання в зимовий період, кущі потрібно посадити не менш як на половину метра, а краще глибше. Зверху все коріння, що утворюються, потрібно постійно підрізати, стимулюючи зростання кореня вглиб.

Розглянемо сорти, які можна виростити на садовій ділянці:

Сорт «Кодрянка»

На думку багатьох фахівців, не варто витрачати своїх зусиль на малоцінні сорти. Краще посадити хороший столовий сорт, докласти до нього максимум зусиль і отримати якісні грона, які порадують усю родину, ніж виростити непримітні малоїстівні ягоди.

Серед темного винограду гарним сортом вважається Кодрянка. Такі ягоди дуже смачні, дозрівання раннє. Ягоди тверді, при гарному догляді виростають великі грона.

Сорт стійкий до грибкових захворювань. Чим більше сонця отримує кущ, тим сильніше забарвлені грона темно-фіолетового кольору.

Сорт «Лора»

Серед білих столових сортів винограду лідирує “Лора”. Подовжені ягоди світло-зеленого кольору з тонкою скоринкою. Смак солодкий гармонійний. Кущі утворюють сильні лози. Урожай транспортабельний.

Для того, щоб урожай був щорічним і високим кущі не слід перевантажувати. На дачній ділянці поливу вони зазвичай не потребують. У другій половині літа потрібно повністю виключити поливи, щоб лози встигли добре визріти.

Важливо вчасно видаляти пасинки, оскільки вони відволікають багато поживних речовин. Звісно, не можна посадивши кущ винограду, тижнями до нього не підходити. Як мінімум один раз на тиждень кущі потрібно оглядати та виконувати відповідні роботи з догляду.

попередня статтяЩо приготувати з кислого сиру, якщо сирники та запіканка вже приїлись
наступна статтяСадові квіти, які і окрасою ділянки стануть, і після зрізання ще довго стоятимуть у вазі
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я