...

Як запобігти появі зморшок під очима

Підпишіться на нас:

Перші зморшки під очима з’являються вже у 20-річних. Цей процес легко пояснюється втратою колагену, через що клітини шкіри втрачають здатність до поновлення. Активна міміка також грає свою роль. Однак не варто впадати в паніку, що робити далі. Найкраще діяти прямо зараз.

Почніть використовувати ретинол

Переходимо одразу до справи, без зайвих відступів. Багато дерматологів сходяться на думці, що ретинол – це єдиний найбільш ефективний інгредієнт для позбавлення від зморшок. Сам ретинол є похідним вітаміном А, він стимулює метаболізм клітин шкіри і вироблення колагену, який знову зробить шкіру гладкою і пружною. Арифметика проста: що більше колагену, то менше зморшок.

Збалансовані засоби з ретинолом мають ряд незаперечних переваг, включаючи оновлення текстури шкіри, після чого вона набуде більш гладкого і рівного тону. Додайте до свого догляду продукт із ретинолом у складі — і зміни не забаряться.

Подбайте про достатнє зволоження

Не забувайте про зволожуючий крем для шкіри навколо очей. Оптимальними вважаються засоби, у складі яких є не тільки ретинол, а й гіалуронова кислота, вітаміни Е та С, а також пептиди. Саме завдяки пептидам клітини шкіри почнуть виробляти більше колагену, а значить, наша мета виявиться вже ближче.

Не забувайте про олії

Суха і зневоднена шкіра особливо вразлива і схильна до появи зморшок, тому просто одного зволожуючого крему може виявитися недостатньо. Фахівці рекомендують для посилення ефекту після крему наносити й олію, наприклад, арганова, яка допоможе в утриманні вологи. Масло і зволоження — це ключі до запобігання зморшок, а вранці після такого вечірнього ритуалу шкіра виглядатиме сяючою та пружною.

Не виходьте з дому без SPF-засобів

Профілактика – найкраще лікування. Косметика з SPF у складі допоможе запобігти появі зморшок, а також втраті колагену. На яскравому сонці не залишайтеся без окулярів, адже шкірі навколо очей потрібен додатковий захист від ультрафіолету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я