Чи працює косметика з колагеном насправді: розвіюємо міф

0
Чи працює косметика з колагеном насправді: розвіюємо міф
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Колаген давно вважаєтья головним помічником у боротьбі зі старінням. На кожній другій банці антиейдж косметики можна побачити колаген, як один з основних інгредієнтів: він обіцяє розгладити зморшки, покращити колір обличчя, зволожити шкіру і привести її в тонус. Але чи правда від одного лише крему можна отримати подібний ефект? Розбираємось, чи працюють засоби з колагеном і що краще використати замість них.

Колаген – ниткоподібний білок, що входить до складу всіх тканин людського організму. Назва протеїну походить від грецького слова kolla – “клей”. Це невипадково: основну функцію колагену багато фахівців порівнюють саме з клеєм. Його молекули утворюють довгі тонкі білкові волокна – фібрили. Вони служать для скріплення клітин тканин і пов’язують наш організм у єдине ціле.

Молекули колагену дуже великі (наскільки це можливо для молекул) і при попаданні на шкіру вони залишаються на поверхні, оскільки крізь дерму проникнути ніяк не здатні. Обіцянки «миттєвого ліфтингу» від кремів з колагеном — це не більше, ніж маркетинговий хід, оскільки активну дію при зовнішньому нанесенні речовина надати не може.

Але є й добрі новини. Колаген присутній в організмі природним чином, і його вироблення можна стимулювати як правильно вибудованим харчуванням, так і з допомогою активних інгредієнтів у косметиці.

Наприклад, щоб підвищити рівень синтезу природного колагену у шкірі, добре працюють засоби з ретинолом. Ця активна форма вітаміну А стимулює процеси відновлення клітин шкіри, зволожує, надає сяйва та допомагає уповільнити старіння шкіри. Для чутливої ​​шкіри можна також використовувати бакучиол – це рослинна альтернатива ретинолу, але не така агресивна і не викликають подразнення.

Ще один каталізатор синтезу колагену – вітамін С. Аскорбінова кислота відмінно працює при місцевому застосуванні, легко проникає в шкіру, стимулює вироблення колагену, запускає обмінні процеси та надає шкірі здорового сяйва. Третій супергерой у світі інгредієнтів – це гліколева кислота. Поряд з ретинолом і вітаміном С, вона здатна стимулювати процеси оновлення клітин та стимулювати вироблення природного колагену.

Сам по собі колаген ефективний тільки у формі БАДів, оскільки в них міститься у формі, що добре засвоюється для організму. У косметиці ж колаген абсолютно не дієвий, так що замість кремів з його вмістом вибирайте ті, активні інгредієнти які допоможуть стимулювати вироблення природного колагену.

попередня статтяЧи шкідливо насправді пити газовану воду
наступна статтяЯк запобігти появі зморшок під очима
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я