Як правильно садити смородину біля яблуні

0
Як правильно садити смородину біля яблуні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Яблуня для смородини може стати непоганою сусідкою, проте треба дотриматися правил, про які знають досвідчені садоводи. Не кожне фруктове дерево сприятиме розвитку чорної чи червоної смородини.

Подробиці

Все тому, що коренева система великих дерев досить розлога. Ґрунт із роками виснажується і не має сил для нових рослин, коріння яких далеко не дістає до нових запасів потрібних речовин.

Під час садження смородини поруч з яблунею враховуйте розміри кореневих систем. Якщо яблуня доросла і велика, то кущ смородини краще посадити за межі проекції крони, щоб кореневі системи рослин не заважали один одному.

Краще садити смородину була карликових яблунь. Вони негативно не впливають і при цьому створюють у саду компактність та раціональність використаної ділянки. При цьому оптимальна відстань 2-2,5 м, кущі та дерева не повинні змагатися за вологу, світло та поживні речовини.

попередня статтяЯк приготувати хрусткі й легкі коржі для «Наполеона»
наступна статтяЯк приготувати ніжні й тонкі млинці на молоці
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я