Як відчистити жир з силіконових форм для випікання: проста хитрість

0
Як відчистити жир з силіконових форм для випікання: проста хитрість
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Силіконові форми для випічки з часом покриваються шаром застарілого жиру і виглядають не дуже естетично.

Аналогічні забруднення з’являються і на кулінарних пензликах. При цьому вода і миючий посуд не справляються з подібними забрудненнями.

Заощадливіі господині ніколи не викинуть засалене кухонне приладдя, а спробують «реанімувати» його. Повернути виробам колишній вигляд ще можна, якщо вдатися до маленької хитрості.

Для початку форми на 10 хв. відправляють у духовку, яку розігрівають до 180 °C. Потім вироби промивають і наносять на забруднені ділянки кашку, що складається з води та соди.

Форми залишають висихати, а потім залишиться тільки сполоснути їх у звичайній воді. Від забруднень не залишиться сліду.

Іноді силіконових формах утворюється білий наліт. Виникає він через вплив жорсткої води. Видалити наліт можна за допомогою оцту чи лимонної кислоти.

Форми потрібно замочити в 10% оцті або розчині лимонної кислоти приблизно на 30 хв. Потім залишиться добре промити вироби та просушити.

Але найефективніший спосіб видалити застарілий жир та бруд (і не тільки) допоможе кисневий порошок. Цей універсальний і нешкідливий засіб просто “маст-хев” для кожної госоподині.

попередня статтяНачинка для солоного «Наполеона»: оригінальна закуска
наступна статтяСмачний і лінивий капустяний пиріг на сковороді
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я