Чому не можна нюхати каву при виборі парфумів: такий спосіб не працює

0
Чому не можна нюхати каву при виборі парфумів: такий спосіб не працює
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Розповімо, чому не варто вестись на пропозицію парфумерного консультанта вдихнути аромат кавових зерен у процесі вибору парфумів.

Ми вже звикли до того, що на магазинних полицях поряд з парфумами завжди стоїть баночка з кавовими зернами. Її функція, на перший погляд, проста: “обнулити” нюхові рецептори, щоб усі протестовані аромати не перемішалися між собою.

Тільки ось експерти парфумерії переконують нас, що такий спосіб освіжити враження не тільки не працює, а й додатково вводить нас в оману. На їхню думку, кава ніяк не допоможе повернути рецептори до початкових налаштувань, а лише перевантажить їх ще більше і навіть зменшить здатність розпізнавати запахи.

Чому? Кава теж має досить сильний запах, який ми намагаємось вдихнути, коли в нас і так сильно втомився ніс від різних ароматів. Нічого, крім плутанини та головного болю, такий спосіб нам не принесе.

Як правильно оновлювати рецептори в парфумерному магазині?

Запам’ятай лайфхак: візьми з собою пляшку чистої води та роби по одному маленькому ковтку після тестування чергового парфуму. Так ти відразу помітиш, що твій ніс чудово працює, і безпомилково вибереш свій аромат.

попередня статтяДомашній чізкейк із сирною начинкою: смачніший за ресторанний
наступна статтяНавіщо кухарі посипають печінку цукром перед обсмажуванням
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я