Особливості вирощування руколи без гіркого присмаку

0
Рукола
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Колись про руколу ніхто не знав і не чув, а зараз на дачах грядки з цією культурою можна побачити поруч з зеленою цибулею, петрушкою, кропом, салатом. На смак вона дещо специфічна, бо одночасно нагадує про гірчицю, щось гіркувате, злегка гостре та пряне. Кулінари запевняють, що смак має горіхово-гострі ноти.

Якщо правильно її виростити, між цими особливостями буде баланс. В іншому випадку будете мати щось надто гірке та дивне. Салат з такою зеленню точно не смакуватиме.

Як вирощувати

Руколу сіють у відкритий ґрунт. Проте не будь-яке місце на ділянці буде вдалим рішенням для грядки. Рослина не любить ані суцільного затінку, ані прямого сонячного проміння. Грядка має бути така, щоб в денні спекотні години вона опинялася у напівзатінку.

Щоб рукола добре росла, зверніть увагу на попередні культури, які були на місці обраної грядки. Найкращими попередниками є: помідори, морква, капуста, редиска, гарбуз, картопля, дайкон. Добре садити там, де поруч будуть рости горох, квасоля, огірки, кукурудза.

Рукола добре росте при температурі 14-18 градусів. Від посіву до збору зелені в середньому проходить 30 днів. Рослина може пережити навіть мінусові температури до -7 градусів, але не тривалий час.

Полив треба забезпечити регулярний. Це означає, що на тиждень треба 3-4 рази забезпечувати рослину водою. Ґрунт має бути вологим. Якщо настали спекотні дні, то поливати треба кожен день. Якщо цього не забезпечити, тоді рукола і буде рости гірка та стане непридатною до салатів.

попередня статтяТоматний суп з вівсянкою: ситна але низькокалорійна страва
наступна статтяПриготуйте солону горбушу всього за 1 годину
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я