Як зробити вівсянку кориснішою і смачнішою

0
Як зробити вівсянку кориснішою і смачнішою
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Каша вранці — чудовий варіант сніданку не тільки для малюків, але й для дорослих, які дбають про своє здоров’я та стежать за фігурою. Звичайна каша може швидко набриднути, але якщо поекспериментувати з добавками, то на виході ви отримаєте зовсім інші страви, але незмінно корисні.

Терта морква

Горіхи, насіння та фрукти – ці добавки очевидні. Виявіть трохи творчості та доповніть звичний сніданок яскравими фарбами. Терта морква внесе солодкі нотки в кашу, а бета-каротин, антиоксиданти та клітковина візьмуть на себе роль корисних бонусів.

Кольорова капуста

Звучить привабливо, чи не так? Шматочки цього овочу в вівсянці виглядатимуть оригінально. Цвітна капуста – чудове джерело клітковини з низьким глікемічним індексом, що дозволить контролювати рівень цукру в крові.

Фініковий сироп

Мед і кленовий сироп – теж хороші варіанти, але особливо досвідченим краще звернути увагу на фініковий сироп. У складі присутній магній і калій, а значить ця добавка наділена не тільки солодким смаком, але й антистресовими властивостями.

Тигрові горіхи

Іноді їх називають ще земляним мигдалем. Однак насправді це аж ніяк не горіхи, за класифікацією вони належать до тих самих категорій, що й картопля. Тигрові горіхи за формою схожі на нут, а за смаком будуть солодші за звичний мигдаль. Ця добавка вважається вдалим пребіотиком та допомагає створити збалансований мікробіом у кишечнику.

Насіння льону

На смак це насіння не сильно вплине, але користь і поживність багаторазово зросте. Посипте насіння льону зверху або переміщуйте з кашею і додаткова доза омеги-3, цинку та кальцію вам забезпечена.

Грецький йогурт

Разом з несолодким йогуртом вівсянка отримає більше білка, а значить ви довше відчуватимете ситість. Наявність у складі пробіотиків, кальцію та вітаміну В12 – ще один безумовний плюс на користь вибору саме цієї добавки.

Ягоди

Можливо, це не найоригінальніший варіант, але навряд чи хтось буде сперечатися, що ягоди миттєво перетворять непоказну тарілку з вівсянкою на хіт Інстаграма. Малина, полуниця, журавлина, смородина, чорниця, ожина – вибирайте будь-що і міксуйте, як вам заманеться.

попередня статтяЗелена кава з брокколі: кофеїн та зелень можна поєднати в одній чашці
наступна статтяЯким має бути ідеальний розмір порцій, щоб худнути
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я